24 april

Txt: Romerne 10:12-15

NY MISJONSMARK

Adrian var ikke i noe særlig godt humør. Faren hans hadde akkurat kommet hjem med de nyhetene Adrian fryktet mest. De måtte flytte igjen. “Vet ikke hæren at vi har flyttet nok?” klaget han.

“Jeg skjønner hvordan du føler deg,” sa mor. “Jeg pleide å føle akkurat det samme som deg om å måtte flytte så ofte.”

“Men ikke nå lengre?” spurte Adrian. “Liker du å flytte nå?” Ansiktet hans indikerte at han absolutt ikke likte det.

Mor ristet på hodet. “Nei, jeg kan ikke akkurat si at jeg liker å flytte så ofte, men far og meg har bestemt oss at hver gang vi flytter, så kommer vi til en ny misjonsmark.”

“En misjonsmark?” spurte Adrian. “Det virker for meg at det å flytte bare betyr å miste vennene mine og måtte forsøke å finne nye venner og gå til en ny skole og ny kirke og ikke kjenne noen i det hele tatt – og slike ting.”

Mor nikket. “Jeg vet det… det betyr alt det, og det er den delen av å flytte som jeg fremdeles ikke liker. Men husker du da flyttet hit og fru Evensen besøkte oss allerede den dagen vi flyttet inn??” Adrian husket det… først og fremst fordi hun hadde tatt med seg et stort fat med sjokoladekaker. “Når jeg ble bedre kjent med henne, kunne jeg invitere henne med til kirken og senere lede henne til Herren. Adrian husket det også. Hele familien Evensen gikk til kirke nå.

Etter en liten stund, la mor forsiktig til. “Nå ser det ut som om Gud skal sende oss til et annet arbeidssted. Jeg lurer på hvem Han vil sende oss denne gangen.”

Da Adrian tenkte på hans mors ord, husket han en misjonskonferanse når han hadde sagt til Gud at han ønsket å tjene Ham hvor enn Han skulle sende ham. Men på en måte hadde det alltid virket som om det gjaldt et eller annet fremtidig arbeid Gud ville ha for ham. Nå satte han seg tilbake i stolen og tenkte på alle de gangene han hadde flyttet i fortiden. Kanskje Gud sender meg fra sted til sted for å gjøre meg klar til å tjene Ham, tenkte han. Jeg burde begynne å betrakte hvert nytt sted som en ny misjonsmark også! Kanskje det å flytte ikke er så gale når alt kommer til alt.

Hva med deg?

Tror du at Gud ønsker å bruke deg som misjonær en gang i fremtiden? Hva med akkurat nå? Har du tenkt på skolen din og nabolaget ditt som misjonsmarker? Menneskene der trenger Jesus også! Kanskje Gud ønsker at du skal være den som forteller dem om Ham. La Gud bruke deg hvor enn du er – på skolen. i kirken, på lekeplassen eller hjemme. Vitne for Ham ved å leve et liv som gleder Ham og ved å fortelle andre om Ham også.

Dere skal være mine vitner… like til verdens ende

Apostlenes gjerninger 1:8

Dagens nøkkelord: VITNE FOR JESUS DER DU ER

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: