17 november

Txt: Matteus 10:29-31

LYKKEMYNTEN

Da Håkon og Einar kom gående, så de en mynt som lå på fortauet. Håkon bøyde seg og plukket den opp. “Du kan ikke gjøre mye med ei krone, men jeg har i det minste ikke hatt uflaks i dag,” sa han.

“Hva har et kronestykke å gjøre med flaks?” spurte Einar.

“Å, du vet…” svarte Håkon. “Se en krone, plukke den opp og hele dagen vil du ha lykke til…”

“Ha!” spottet Einar. “Jeg tror ikke på flaks. Jeg tror at Gud kontrollerer alle hendelsene i livene våre.”

“Gud?” spurte Håkon. “Men Han er høyt oppe i himmelen et sted. Jeg antar at Han tenker på store ting som kriger, jordskjelv og oversvømmelser og slikt, men jeg er sikker på at Han ikke bryr seg om detaljene i livene til millioner av mennesker her nede på jorden, gjør Han vel?”

“Han ser alt,” insisterte Einar. “Vi lærte på søndagsskolen at Gud til og med passer på de små fuglene.”

“Du tuller!” utbrøt Håkon.

Einar ristet på hodet. “Niks – tuller ikke,” sa han. “Hei! Vil du komme til søndagsskolen med meg denne uken og høre mer om Gud?”

“Kanskje det,” svarte Håkon da de kom frem til huset han. “La meg gå inn og spørre mor om det er i orden. Og her, Einar.” Han kastet mynten til Einar. “Ta imot ei krone!”

Hva med deg?

Tror du at “lykken” kontrollerer livet ditt? Eller stoler du fullt og fast på Gud og stoler på at Han vil ta vare på deg? Gud skapte jorden g alt i den, inkludert deg. Han kontrollerer alle ting. Han ser og vet alt om alle, til og med småfuglene- Og Han bryr seg om deg.

Frykt derfor ikke, for dere er mer verd enn mange spurver

Matteus 10:31

Dagens nøkkelord: GUD HAR FULL KONTROLL

Advertisement
%d bloggers like this: