1 mars: Syndens fristelser

“Hun sa: «Filisterne er over deg, Samson!» Da våknet han av søvnen og tenkte: «Jeg skal nok komme meg fri og riste meg løs, slik som de andre gangene.» Han visste ikke at Herren hadde vendt seg bort fra ham.”

Dommernes bok 16:20

Den forferdelige historien om den klippede, hjelpeløse, men dumdristig stolende Samson er et passende bilde på enhver som lar seg friste av synd over et lengre tidsrom.

Samson hadde ertet Delila ved flere tidligere anledninger, og latet som om han hadde betrodd henne hemmeligheten til hans overnaturlige styrke. Men til slutt avslørte han den til henne, og hun utnyttet selvsagt informasjonen. Denne patetiske scenen følger etterpå, hvor han modig angriper fienden, men denne gangen uten å ha den styrken han tidligere har hatt.

Det samme kan lett hende en av oss, dersom vi ikke er forsiktige. Ekteskapet ditt, forholdet til barna dine, din moralske renhet — alle disse tingene er bare uovervinnelige så lenge Kristus er kjernen i ditt liv.

Dersom du leker katt og mus med synden lenge nok, med antakelse om at du kan holde Kristi kraft og nyte de umiddelbare gledene ved synden samtidig, så vil du en dag finne ut at du har blitt avklippet styrken du trodde du alltid ville ha. Ekteskapet ditt rakner, barna dine gjør opprør, og du har begått synder du trodde ikke var mulige; livet har mistet sin glans.

Heldigvis, som med Samson, er Gud bare en bønn borte. Når vi vender oss mot Kristus i anger og tro, så kan Gud gjenopprette det som har gått tapt, selv om der kan være livslange arr fra feilene vi har gjort.


 

Advertisement
%d bloggers like this: