25 august: Så lenge vi er i verden…

“Mens jeg er i verden, er jeg verdens lys.”

Johannes 9:5

Det er kanskje fordi vi ser frem til en evighet i himmelen at vi noen ganger føler at det ikke haster med å fortsette vårt oppdrag her på jorden. Vi rettferdiggjør kanskje vår inaktivitet i Guds rike ved å forsikre oss selv om at vi vil tilbringe evigheten sammen med Herren, og da har vi all tiden vi ønsker til å lovprise Ham.

Men legg merke til en ting. Jesus Kristus vil ikke bare tilbringe evigheten på himmelens trone, men Han har også eksistert fra evigheten av som den endre personen i Guddommen. Likevel har denne evige Guds Sønn gjentatte ganger uttrykket en følelse av hast, formål, og oppdrag da Han levde her på jorden.

Så lenge Jesus var her, så var Han bestemt på å skinne klart frem påbudene og karakteren til Gud. Han tok seg aldri en fridag. Han utsatte ikke kallet Sitt. Han unnskyldte ikke latskap med evige forventninger eller utsikter.

Har du det evig-men-haster perspektivet som Jesus uttalte så ettertrykkelig? Hvordan ville ditt personlige mål bli uttrykket? “Så lenge jeg er i verden, så er målet mitt…” Hva? Hva er din uttalelse om ditt oppdrag?

Med innsikt om at livet Hans var planlagt perfekt, og med et perfekt formål, av Gud (Johannes 7:30, 8:20, 12:23, 17:1), så var Jesus bestemt på å leve akkurat det antall dager for Guds ære. Utsiktene til evigheten ga mer betydning, ikke mindre, til Jesu dager her på jorden. Burde det ikke være det samme for oss?


 

Advertisement
%d bloggers like this: