4 mai

Txt: Romerne 12:15-18

TORNER OG ANDRE TING

“Se på hjemmeleksen søndagsskole lærerinnen vår ga oss i dag,” sa Guri og ga et ark til sin mor.

Før mor kunne lese arket, kom tre år gamle Mari stormende inn i rommet. “Å-å-å-å! Mamma! Se på fingelen min! Den hal blod på! Blomsten gjole ondt!” En bloddråpe dkket nesten tornen i Maris finger.

“Jeg skal kikke på hjemleksen din om en liten stund,” lovet mor mens hun la arket Guri hadde gitt henne fra seg. Så tørket mor forsiktig blodet fra Maris finger, dro ut tornen, og kysset såret. Smilende gikk Mari ut igjen for å leke videre.

Mor snudde seg tilbake mot arket Guri hadde gitt henne. “Finn et behov og fyll det; finn en smerte og helbred det,” leste hun. Mor smilte til Guri. “Det er en veldig god hjemmelekse,” sa hun. “Har du tenkt noe på det enda?”

“Jo, men jeg skjønner ikke hvordan jeg kan helbrede noen!” protesterte Guri. “Det er hva legene gjør.”

“Det er så mange typer smerte,” sa mor. “Snakket ikke frøkenen din om det?”

Guri nikket. “Vel… hun sa at utenom fysisk smerte, så finnes det noe hun kalte ‘mental’ og ‘åndelig’ smerte. Men hva kan jeg gjøre med det? Jeg er jo bare et barn.” Guri sukket. “Jeg vet at det er mange mennesker som lider. Som for eksempel Susanne – foreldrene hennes skal skille seg. Og Eriks storebror er i fengsel for å selge narkotika. Marens far er arbeidsløs, så hun har aldri penger til ekstra skoleprosjekter. Men jeg kan ikke gjøre noe med dette.”

“Når Mari kom løpende til meg for en liten  stund siden, så helbredet jeg ikke fingeren hennes, men vi kunne kanskje si at jeg helbredet smerten hennes ved å gi henne så mye kjærlighet at hun glemte det,” foreslo mor. “Det er slikt som du også kan gjøre. Be om det først, så vil Herren vise deg hva du kan gjøre. Du kan kanskje ikke løse problemene til andre, men med Guds hjelp kan du oppmuntre folk og gjøre dagen deres lysere. Og du kan peke mot Jesus, Han somvirkeligkan helbrede smerten deres.

Hva med deg?

Vet du om noen som har det vondt? Vil du vise Guds kjærlighet ved å vise dem at du bryr deg om dem? Smil til den personen. Snakk med ham og be for ham – og la ham vite at du gjør det. Se etter muligheter til å dele noe fra Guds ord.Ikke vent at du skal være i stand til å løse alle hans problemer, men du kan oppmuntre ham og hjelpe ham til å føle seg bedre. Forsøk å hjelpe minst en som har det vondt denne uken.

Ha alle ett sinn, vær medlidende. kjærlig mot brødrene, barmhjertige og ydmyke.

1 Peter 3:8

Dagens nøkkelord: KJÆRLIGHET LETTER SMERTEN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: