21. Gresshoppe kristne

Emne: Relasjoner med kristne

“19 Så har vi da, søsken, frimodighet ved Jesu blod til å gå inn i helligdommen, 20 dit han har innviet en ny og levende vei for oss gjennom forhenget, som er hans kropp. 21 Og siden vi har en så stor prest over Guds hus, 22 så la oss komme fram med oppriktig hjerte og full visshet i troen, med hjertet renset for vond samvittighet og kroppen badet i rent vann. 23 La oss holde urokkelig fast ved bekjennelsen av håpet, for han som ga løftet, er trofast. 24 La oss ha omtanke for hverandre, så vi oppgløder hverandre til kjærlighet og gode gjerninger. 25 Og la oss ikke holde oss borte når menigheten vår samles, som noen har for vane. La oss heller oppmuntre hverandre, og det så mye mer som dere ser at dagen nærmer seg.”

Hebreerne 10:19-25

En gresshoppe synes uviktig når den hopper over plenen. Men når den slår seg sammen med andre gresshopper, så kan en sverm ødelegge all vegetasjon den kommer over.

Gresshopper demonstrerer samfunnets styrke. Det de ikke kan gjøre alene, kan de oppnå sammen. I Salomos ordspråk observerer den vise mannen Agur: “Gresshoppene har ingen konge, enda rykker de fram i formasjon” (Salomos ordspråk 30:27).

Vi kan lære noe fra disse små skapningene. Troende kan nå mye lengre for Kristus når de handler og ber sammen enn de noensinne kunne gjøre på egen hånd. Når kristne er forrente i Herrens tjeneste, så kan de bli en mektig kraft for Gud.

Selv om Det nye testamentet oppfordrer oss til å ha en personlig tro på Jesus Kristus, så sier det ingen ting om å ha en privat tro. Vi trenger andre troende, og andre troende trenger oss.

La oss nyte styrken og fellesskapet som er tilgjengelig i Kristi forrente kropp. En effektiv kirke vil reflektere

gresshoppenes gode fornuft ved sin kjærlighet og enhet i den Hellige Ånd.

Vi avhenger alle av styrken Vi får fra hverandre, For vi er ett i tro og kjærlighet Med hver kristen bror.

To kristne er bedre enn en – når de er ett.

Spørsmål:

a. Tenk på noe kjærlig og godt som noen nylig har gjort for deg.

b. Fra Hebreerne 10:24-25, hva er to ting vi burde gjøre for å røre opp kjærlighet og gode gjerninger blant kristne?

c. Hvilke måter kan du hjelpe en kristen venn til å gjøre det som gleder Gud?


 

Advertisement
%d bloggers like this: