3 juni

Txt: Johannes 3:16-21

VIRKELIG MØRKE

“Hvordan ble denne hulen oppdaget?” spurte Roalds far tur guiden da de tok en heis inn i dypet av Juvel Grotten nær Custer i Sør Dakota, USA.

“Det er en interessant historie,” svarte guiden. “I 1900 hørte to gullgravere vinden susende gjennom et hull i steinene. Da de gjorde hullet større, fant de en hule full av skinnende krystaller. Juvel Grottens nasjonal monument ble reist i 1908 for å beskytte denne vakre hulen.”

Heisen stoppet, og de steg ut og fulgte en asfaltert, opplyst sti, før de klatret opp og ned over 700 trinn.Roald var fascinert av de fargefulle stein krystallene som hang ned lik gigantiske istapper. Vekke fra lyset badet hulene i mørke. “Med over 214 kilometer utforsket er Juvel Grotten den tredje lengste hulen i verden, og det er enda mer å utforske,” sa guiden da tur gruppen stoppet i et kammer. “Om noen få minutter skal jeg slå av lyset slik at dere kan se hva virkelig mørke er.”

Storartet! tenkte Roald mens han rynket pannen. Du hører alltid om turist guider som gjør det – akkurat som om du aldri har vært i mørket før. Men da lysene ble slått av, ble Roald overrasket. Hei, dette er virkelig mørkt, tenkte han. Han kunne ikke se fingrene sine selv om han tok de like foran øynene hans. Det var mye mørkere enn den mørkeste natten Roald noensinne hadde opplevd! Hjemme om natten kunne han i det minste skjelne noen skygger. “Jeg kan nesten føle mørket her,” hvisket han til faren sin.

“Nå skal jeg forlate dere i mørket en stund mens jeg tar en kaffe pause,” spøkte guiden.

Alle lo, inkludert Roald, men han følte en kald skjelving gå oppover ryggen over tanken på alle som fortapt i slikt mørke. Han forestilte seg hvor forferdelig det ville ha vært å ha gått seg vill i et slikt mørke. Plutselig kom han på læreren i Bibel klubben som hadde sagt at de som ikke kjente Jesus som sin personlige Frelser er fortapt i syndens mørke.

Jøss! tenkte Roald. Jeg er glad at guiden vår bare spøkte om å forlate oss i denne mørke hulen, men det er ingen spøk at folk er  fortapt i syndens mørke. Det er enda verre enn dette mørket. Jeg er virkelig glad at jeg kjenner Jesus som min Frelser!

Hva med deg?

Er du i mørke – syndens mørke? Lurer du på hvordan du kan komme ut av et slikt mørke og bli kvitt syndene dine? Bibelen kaller Jesus “verdens lys”. Han kan rense deg fra synd og lede deg inn fra mørket til lyset dersom du bare stoler på Ham. Vil du ikke spørre Ham om det i dag? (Les “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

(Jesus sa) Jeg er verdens lys! Den som følger etter meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys

Johannes 8:12

Dagens nøkkelord: JESUS ER “VERDENS LYS”

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: