29 mars

Txt: Salme 40:6-9

ET BUR ELLER EN BORG

Bernt skar ut dører og vinduer i en kjøleskapeske, puttet et gammelt teppe inn i den, og klatret inn. Lillebroren hans klatret inn også, men etter en liten stund hørte mor lille Jørn gråte. “Mamma!” hulket han. “Bernt lar meg ikke leke i slottet lengre!”

“Han rotet til teppet og hopper rundt her inne,” klaget  Bernt. “Han kommer til å ødelegge det.” Så mor overtalte Jørn til å leke med den nye lastebilen hans inne på hans eget rom.

Det var fredelig i en liten stund, så hørte mor Jørn gråte igjen. Da hun gikk for å undersøke hvorfor, ble hun overrasket over å finne ham nedhuket inne i den store esken i Bernts rom hvor han gråt mens han stirret ut av vinduet. “Bernt vil ikke slippe meg ut av buret!” hulket han.

“Bernt!” kjeftet mor. “Ta den stolen vekk fra døren og slipp Jørn ut!” Bernt flyttet døren med et flaut uttrykk i ansiktet, og lillebroren hans krabbet raskt ut. “Hva tenkte du, Bernt?” spurte mor strengt. “Du vet det ikke er fint å behandle broren din slik!”

“Han forsøkte hele tiden å komme seg inn, så jeg tenkte at dersom jeg tvang ham til å være der en stund, så ville han bli lei av å være der,” forklarte Bernt.

Jørn så sur ut. “Bernt sa at jeg var en apekatt i et bur,” protesterte han. “Jeg vil ikke være en apekatt!”

Bernt gliste. “For en time siden gråt Jørn for å komme inn i esken min,” sa han, “men nå kunne han ikke vente på å komme seg ut!”

Mens mor ga Jørn en klem kunne hun ikke motstå å smile litt også. “Det er fordi du forvandlet borgen din til et bur,” sa hun. “Det er fremdeles den samme esken, men Jørn så ikke på den på samme måte.” Mor så tankefullt på borgen som hadde blitt til et bur. “Vet dere hva? Det er på samme måte menneskene ser på Gud,” la hun til.

“Er det?” sa Bernt. “Hvordan det?”

“Noen mennesker ser på Ham som et ‘bur’. De tror at å gjøre Guds vilje  hindrer dem i å være lykkelige fordi de ikke får gjør hva de har lyst til,” forklarte mor. “Men de som kjenner Gud godt ser på Hans vilje som det lykkeligste ‘slottet’ på jorden. De har lyst til å adlyde Ham fordi de vet at å være i Hans vilje er det beste stedet de kan være. Alt avhenger av hvordan du ser på det!”

Hva med deg?

Liker du virkelig å tjene Herren og gjøre Hans vilje? Eller gjør du arbeidsoppgavene dine, arbeider med småbarna, synger i koret, eller vitner til vennene dine halvhjertet eller på grunn av plikt eller vane? Det stedet Gud ønsker at du skal tjene Ham kan se ut som en “borg” eller et “bur” avhengig av hvordan du ser på det. Det er det eneste stedet du kan finne varig lykke.

Å gjøre din vilje, min Gud, er min lyst

Salme 40:9

Dagens nøkkelord: FINN LYKKE I GUDS VILJE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: