Mer mykt vev i dinosaurbein

Bilderesultat for duck billed dinosaur

Forskere ved North Carolina State University har oppdaget mer bevis på mykt vev i dinosaurbein. Postdoktor forsker Elena Schroeter og Mary Schweitzer, professor innen biologi, har bekreftet en tidligere oppdagelse med dinosaur kollagen (et protein) i en nebb-dinosaur (bildet).

Denne gangen har forskerne funnet åtte peptide (delvis protein) sekvenser hvor to av dem var identiske med det de oppdaget i 2009. Disse peptidene tillot forskerne å identifisere hvilket spesifikt kollagen det var snakk om. Det passet ikke  med noe levende dyr, så det er meget trolig at det er et dinosaur kollagen som ikke er blitt forurenset.

Basert på laboratorie eksperimenter er det ventet at kollagenet råtner bort ved 20 grader Cesius til under grensen for oppdagelse på bare 15,000 år. Så hvordan har det seg at  kollagenet fremdeles er tilstede i disse beina dersom de er 80 millioner år gamle? Men istedenfor å sette spørsmålstegn ved den evolusjonære alderen til disse beina, så ble forskerne forbløffet over hvor lenge proteiner kan vare!

Mye dinosaurvev fortsetter å være et problem for dem som holder fast ved den oppfattelsen at dinosaurene er millioner av år gamle.


 

Advertisement
%d bloggers like this: