24 mars: Holde stien ren

“Hvordan holder den unge stien sin ren? Ved å ta vare på dine ord.”

Salme 119:9

Spørsmålet er avslørende. Legg merke til at salmisten ikke sier “Hvorfor skulle den unge holde stien sin er?” Han spør heller ikke “Burde den unge holde stien ren?”

Han har allerede kommet seg forbi det punktet som så mange unge mennesker strever med, som er å sette spørsmålstegn ved autoriteter og lure på hvorfor mental, følelsesmessig og fysisk renhet er så viktig. Han  vet at han er syndig og tåpelig framfor en hellig Gud. Han stiller ikke spørsmål om behovet for å rense stien sin, men etterfølger nå den beste måten å oppnå dette på.

Og hvordan skal det gjøres? Ved å akte på Gud Ord — ved internalisering og personliggjøring. På den ene siden kan dette være skuffende, dersom du håpet på mer underholdende, mindre kravfull løsning. Intet mindre enn en ublinkende stirring inn i Guds Ords speil vil vise deg de ekte feilene i din karakter og ditt tankesett.

På den annen side er det veldig oppmuntrende. Løsningen som du søker etter er klar og tilgjengelig! Du må ikke klatre et fjell i Tibet eller ha en bestemt sosial eller religiøs stamtavle, eller oppnå en eller annen akademisk status for å vite og forstå hvordan du kan rense livet ditt og glede Gud.

Løsningen er enkel, men den er ikke lett. Pass på å studere møye Guds Ord, Bibelen. Gjør Hans visdom til din egen og lev etter den.


 

Advertisement
%d bloggers like this: