11 mars

Txt: Romerne 8:26-31

SAMMEN FOR DET GODE

Jarle lente hodet på hånden sin mens han betraktet bestemoren mens hun blandet matfett og sukker. “Jeg lager favorittkaken din – sjokoladekake!” sa hun. Da Jarle smilte svakt, la bestemor til “Hvorfor så stille, Jarle? Er noe galt?”

Jarle gryntet. “Alt er galt!” klaget han. “Pappa blir overført, så vi er nødt til å flytte, og jeg må reise fra alle vennene mine. Mamma sier vi ikke kan ta med hunden min Småen – i alle fall ikke før vi finner et sted vi kan ha ham. Doktor Magnussen sier at jeg må ha en spenne på beinet mitt i to år.  Hvordan kan jeg få nye venner når jeg har et slikt metall monster? Dersom Gud er glad i meg, hvorfor lar han alt dette skje med meg?” Jarle slo knytteneven i bordet. “Det er urettferdig!”

Bestemor mumlet sympatisk, så ga hun ham en skje med kakao. “Her, smak på dette!” sa hun.

“Æsj!” Jarle rykket bakover.

“Hva med dette?” Bestemor dyppet en skje i olje og sukker blandingen og holdt den frem til ham. Nok en gang trakk Jarle seg bakover. “Vel, hva med litt mel?” foreslo bestemor. “Eller forsøk litt bakepulver… eller litt vispet egg.”

Jarle rynket på nesen. “Ikke tale om at jeg vil smake på det der!” erklærte han. Bestemor løftet øyenbrynene, og Jarle gliste. “Ååå, bestemor!” sa han. “Du erter meg!”

Bestemor smilte. “Jeg erter deg bare litt,” sa hun, “men jeg håper at du kan legge merke til noe helt spesielt. Kakao og rå egg og bakepulver smaker ikke godt hver for seg, men når jeg blander alle ingrediensene sammen…”

“Så blir de til sjokoladekake!” utbrøt Jarle. “Nam! Det er super godt!”

“Slik er det i livet også,” sa bestemor mens hun helte mel i bollen. “Husk Bibelverset som sier at alt virker sammen til det gode i livet til en som er kristen? Når Gud er ferdig med å blande erfaringene til en kristen – de bitre, de søte, de lykkelige og de triste – så blir livet godt. Å flytte og å ha spenne på beinet er bitre opplevelser for deg, men stol på Gud, Jarle. Han vil legge til ‘sukker’ og ‘smak’, og til slutt vil det bli godt – til og med bedre enn min kake.”

“Vel… kanskje det,” sa Jarle nølende. Så smilte han. “Når du er ferdig med å blande alt, bestemor, kan jeg slikke vispen?”

Hva med deg?

Har måttet “svelge” noen bitre opplevelser i livet? Kanskje du har måttet flytte, vært syk, eller opplevd at foreldrene dine har silt lag? Kanskje du har det tøft på skolen, er dårlig å spille fotball, eller at du ofte lager et rot når du har fått ansvar for noe? Vær tålmodig! Alle de bitre eller sure “ingrediensene” blandes med de søte – de gode opplevelsene du har, de gode resultatene du får på skolen eller i andre sportsgrener, og rosen du får når du har gjort en bra jobb. Stol på at Gud vil ta alt som skjer og bruker det for ditt beste.

Alle ting virker sammen til det gode for dem som elsker Gud

Romerne 8:28

Dagens nøkkelord: GUD BRUKER LIVETS ERFARINGER FOR DET GODE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: