16 oktober: Todelt fristelse

“Alle blir fristet av sitt eget begjær, som lokker og drar.”

Jakob 1:14

Hva betsår syndefull fristelse av? Jakob avslører to vitale ingredienter: nummer en, å bli dradd vekk fra Gud. Nummer to, å bli lokket av ens egen lyst.

Samme hva vi sier til oss selv, så vil enhver handling, enhver person, enhver ting som drar oppmerksomheten og følelsene våre bort fra Gud være gale. Det spiller ingen rolle om det er en romanse eller en rockestjerne, et familiemedlem eller et fotballag — det er galt å tillate noe å komme mellom oss og vår ensporede jakt etter Guds ære.

Dette betyr ikke at vi slutter å bry oss eller tjene andre; men det betyr at selv våre nærmeste forhold og mest hengivne arbeid må alle bli grunnfestet og flomme ut fra vår kjærlighet for Kristus. En hvilkensomhelst annet grunnlag for et forhold eller forpliktelse er foranderlig, usikkert og avgudsdyrkende.

Legg merke til at det er vår egen lyst som drar oss bort fra Gud. Ikke alle lyster (strenge følelser eller ønsker) er gal. Jesus og Paulus brukte begge det samme ordet for å beskrive deres ønske for kristent fellesskap og å være med Kristus (Lukas 22:15, Filipperne 1:23).

Om det er en god lyst eller en dårlig lyst avhenger helt av dens adjektiver eller kvalifiseringer. Er det mennesker lyst, av verden, av kjødet? Er de dine egne lyster/lidenskaper, eller kom de fra Gud og avspeiler Hans ære? Dersom de er selvmotiverte eller selvopprinnede, så kan vi være sikre på at de er syndige.

Enhver person blir fristet når de blir trukket vekk fra Gud av sine egne lyster eller egoistiske planer. Ikke la deg friste; ikke gi inn til fristelsen!


 

Advertisement
%d bloggers like this: