22 september: Tro på det usette

I tro fikk Noah varsel om det som ennå ikke var synlig. I gudsfrykt bygde han en ark og berget sin familie.”

Hebreerne 11:7

Vi kan alle lære noe fra Noah, selv om vi er fedre, brødre eller sønner. Noah stolte på Gud, trodde på advarslene Hans, og adlød befalingene Hans…. og på grunn av dette, var han i stabd til å redde hele familien sin fra ødeleggelsen som var iden verdensomfattende flommen som kom som Herren hadde lovet.

Legg merke til at Noah ble advart av Gud, men han ble advart om ting som han enda ikke hadde sett — han ble avart om “det som ennå ikke var synlig”. Dette er hvor troen kommer inn. Når vi er i stabd til å stole på det som Gud har fortalt oss i sitt Ord — selv når det motsier hva alle andre rundt oss hevder eller hva vår egen erfaring har vært så langt — det er da vi er i stabd til å virkelig vandre i tro.

Hva med deg? Når du ser alle de instruksjonene og advarslene som Gud har gitt i sitt Ord, tror du på Ham og handler etter dette, eller ignorerer du Hans Ord og vandrer din egen vei? Ektemenn, elsker dere konene deres på en oppofrende måte? Fedre, oppdrar dere barna deres i Herren? Barn (av enhver alder), adlyder dere og ærer dere foreldrene deres?

De som lytter til Guds Ord og adlyder det i tro forvereder seg på ødeleggelsen og dommen som skal komme over denne verden. Som resultat av dette blir de som er rundt dem positivt berørt, påvirket av den troen de ser.

Måtte du, som Noah, bli beveget av en sunn frykt for Gud til en bestemt, trofast forberedelse av ditt eget liv og din egen familie, i lydighet til Hans Ord.


 

Advertisement
%d bloggers like this: