2 november

Txt: Job 16:1-5, 10, 20-21

FØR ELLER SENERE (fortsetter)

Didrik og Vidar lyttet oppmerksomt mens herr Carlsen ga instruksjoner til ridingen. Hver leirdeltaker ville bli tildelt en hest for hele uken. De ville være ansvarlige for hestens stell, men skulle aldri ri uten tillatelse.

En ettermiddag da herr Carlsen gikk for å hente hestene for ridetimen, fant han at porten var åpen og alle hestene var vekke! De fant dem snart i nærheten, men en hest var dekket av svette. Den var nylig blitt ridd.

Etter at hestene var samlet inn, ble leirdeltakerne kalt sammen i spisesalen. “Noen adlød ikke det jeg sa og red en hest uten tillatelse,” begynte ridetreneren. “Når den ble levert tilbake, ble ikke porten skikkelig lukket og alle hestene løp ut. De har blitt samlet inn igjen, men dersom noen vet noe om dette, så kan de komme inn til meg på kontoret. Dersom den skyldige ikke melder seg innen morgen tidlig, vil dette bli tatt opp med leirsjefen.”

Da guttene begynte å forlate rommet, begynte de å spørre hverandre. “Hvilken hest var det?” spurte Christoffer herr Carlsen.

“Flame,” svarte ridetreneren.

“Det er Vidars hest,” ropte en av guttene.

“Vidar er en stor heste-fan. Det er sikkert han som gjorde det,” sa Terje.

“Det var ikke meg!” ropte Vidar.

“Du lyver,” sa en av guttene.

“Ja! Jeg vedder på at du er den skyldige,” sa en annen. “Du er alltid så…”

“Stopp det!” avbrøt herr Carlsen. “Det vil ikke bli noen anklager uten bevis. Mange av dere hevder at dere er kristne, men akkurat nå trkker dere for raske konklusjoner. Det gleder ikke Gud noe mer enn ulydigheten til den som red hesten. Jeg vil at dere går tilbake til hyttene deres og tenker på hva dere gjør. Dersom du er skyldig, så vil jeg at du innrømmer det. Men dersom du ikke vet noe spesielt, så forventer jeg at dere ikke sier noe! Dere kan gå nå.”

Hva med deg?

Er du rask med å anklage andre for å ha gjort noe galt bare fordi han ser skyldig ut eller virker å være den mest mulige kandidaten til å ha gjort noe? Anklag aldri noen for å ha gjort noe uten å ha faktiske bevis. Når ordene har kommet ut, så kan en persons rykte bli skadet selv om han senere blir bevist uskyldig. Gud vil holde deg ansvarlig for ordene du har sagt.

Et falskt vitne skal ikke bli ustraffet, og den som taler løgn, skal ikke komme unna

Salomos ordspråk 19:5

Dagens nøkkelord: UNNGÅ FALSKE ANKLAGER

Advertisement
%d bloggers like this: