Hvordan kan jeg forbli ydmyk når jeg vet at jeg har rett?

Image result for ha rett

Møt Arne! Arne bestilte en ferie til rabattpris til USA  som gikk riktig galt. Reklamen sa at været der var “hot, hot hot”. Da bussen deres gikk i stykker, bestemte Arne og da andre gjerrigknarkene å ta bena fatt. Uten forvarsel blåste det opp en stor sandstorm, og Arne og de andre 49 som ikke ville legge ut noen ekstra penger, ble spredd utover det golde ørkenlandskapet.

Tørsten fra den brennende solen gjorde nesten Arne gal da en redningstropp dukket opp og ga Arne intravenøs. Han kom seg raskt mens troppen oppdaget en annen fortapt sjel hvis tunge faktisk satt fast ganen. Arne pekte på henne og sa “Se på tungen din! For en taper! Jeg ville aldri gå meg vill som deg!”

Du kunne tro at Arne enten var veldig glemsk eller utrolig arrogant. Arne hadde ikke reddet seg selv, men var også mottaker av hjelp. Apostelen Paulus kunne med rette ha spurt ham: “Hva har du som du ikke har fått?” (Se 1 Korinterbrev 4:7.)

Vet du hvorfor gudfryktige vitenskapsmenn tror at Gud skapte verden i løpet av seks 24 timers dager?

A. De er brilliante

B. De har doktorgrader

C. De forstår den enkle beskjeden i 1 Mosebok 1 og 2.

Selv om alle disse tre punktene kan være sanne, så er den virkelige grunnen for at jorden er ung at den Hellige Ånd lært dem sannheten.

Men et sjelelig menneske tar ikke imot det som hører Guds Ånd til. For det er en dårskap for ham, og han kan ikke kjenne det, det kan bare bedømmes på åndelig vis” (1 Korinterbrev 2:14).

Ja, vitenskapsmenn som tror på skapelsen er intelligente, men der finnes mange andre menn og kvinner som tror at jorden er gammel eller har utviklet seg helt av seg selv. Den virkelige forskjellen mellom ung-jord keasjonister og noen som Stephen Hawking eller Neil deGrasse Tyson er den Hellige Ånd.

Det er svaret på spørsmålet mitt “Hvordan kan jeg forbli ydmyk når jeg vet at jeg har rett?” Vi harv rett fordi Gud har lært oss hva som er rett. Hvor raskt vi kan glemme dette og bli akkurat som Arne.

Kunnskapen oppblåser, men kjærligheten oppbygger” (1 Korinterbrev 8:1).

Neste gang du kaster deg inn i en teologisk debatt, så må de ikke tenke på Arne. Istedenfor må du huske på Jesus som sa “Jeg er vintreet, dere er grenene, Den som blir i meg, og jeg i ham, han bærer mye frukt. For uten meg kan dere intet gjøre” (Johannes 15:5).

Det vil gjøre deg ydmyk selv om du vet at du har rett.


 

Advertisement
%d bloggers like this: