21 juli

Txt: 1 Timoteus 4:12-16

ENDELIG TRETTEN

Å nå hennes trettende fødselsdag så ut til å være det viktigste i Mettes liv. “Hvorfor er du så glad for å bli tretten?” ville lillesøsteren hennes, Marit, vite.

“Fordi nå er jeg en tenåring, og folk vil se på meg som en voksen – eller nesten,” svarte Mette.

Marit skjønte det fremdeles ikke. “Mener du at du bare var et barn i går da du var tolv, og i dagf er du en voksen?” spurte hun.

Før Mette kunne svare kom mor inn i rommet. “Mette! Din far ringte nettopp fra Oslo,” sa hun. “Han har trøbbel med bilen og kan kanskje ikke klare å komme hjem til fødselsdagsselskapet ditt.”

“Ikke komme hjem?” utbrøt Mette. “Men han skulle jo hente kaken min! Nå antar jeg at vi ikke kan få hentet kaken i tide til selskapet ettersom bilen din er på verksted! Hvorfor fikk du ikke kaken levert?” Mette stirret på sin mor. “Alle vet hvor viktig denne dagen er for meg, men er det noen som bryr seg? Nei da! Ingen!” Mette snuste høylydt og var på gåten.

Marit så på storesøsteren sin. “Er du tretten år eller tolv?” spurte hun uskyldig.

Ordene skar inn i Mettes hjerte som en piggtråd. “Jeg… jeg…” stammet hun. Så sukket hun. “Jeg er tretten år i tall, men bare tolv i måten jeg oppfører meg på, antar jeg.” Hun snudde seg mot sin mor. “Jeg er så lei meg,” unnskyldte Mette.

Mor smilte til henne. “Bakeriet er ikke så langt herfra. Hvorfor tar ikke du og Marit vognen og går bort for å hente kaken din?” foreslo mor. “Dere kunne ta syklene, men da vet jeg ikke hvordan dere kunne bære kaken.”

“Men jeg er for gammel til å løpe ærender med en vogn,” begynte Mette. “Jeg kan ikke…” Plutselig stoppet hun og hvisket en liten bønn for hjelp. Kjære Gud, ba hun oppriktig. Jeg tror du må hjelpe meg å bli tretten.

Hva med deg?

Er du ivrig på å bli eldre? Tror du at å bli voksen skjer automatisk i en bestemt alder? Den er en gradvis prosess. Er du også ivrig etter å bli eldre åndelig? Å vokse fysisk og følelsesmessig tar tid, og å vokse i Herren tar tid også. For å gjøre det må du bli kjent med Hans ord, lytte til hva Han har å si, og snakke med Ham. Be Ham å hjelpe deg med å bli mer moden hver dag – mer lik din Frelser. Ikke vent til en bestemt alder. Start nå!

Voks i nåde og kjennskap til vår Herre og Frelser Jesus Kristus!

2 Peter 3:18

Dagens nøkkelord: VOKS ÅNDELIG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: