21 desember

Txt: Matteus 5:14-16

SPESIELT HUS, SPESIELL PERSON

“Å-å-å-å!” gispet Josefine. “Se!” Hun og familien tok deres årlige tur gjennom byen for å se på julelysene. Far kjørte til siden og stoppet slik at de kunne se huset som hadde fått prisen for de beste julelysene. De beundret det i noen få minutter, så kjørte de videre. Men ingen av de andre husene kunne sammenliknes med huset som hadde vunnet prisen.

Dagen etterpå var første dag i juleferien. “Jeg er glad over at vi har i det minste en liten pause fra skolen,” erklærte Josefine ved frokostbordet. “Jeg kan ikke gjøre noe riktig på skolen. Jeg kan ikke stave. Jeg er elendig i matte.” Hun sukket tungt. “Jeg prøver så hardt jeg kan, men jeg klarer det bare ikke. Jeg er en fiasko!” sa hun dramatisk.

Far så på Josefine en stund. “Ta på deg jakken din,” sa han da hun var ferdig med frokosten. “Jeg vil ta den lille ‘fiaskoen’ min på en tur.”

Josefine og far gikk ut til bilen. “Hvor skal vi?” spurte Josefine mens de kjørte gjennom byen.

“Det skal du få se,” sa far. Snart stoppet på siden av veien. “Kjenner du igjen dette stedet?” Josefine ristet på hodet. Far pekte. “Der borte er huset vi så på i går kveld,” fortalte han henne.

“Mener du det som hadde alle de vakre julelysene?” spurte Josefine overrasket. “Det likner ikke i det hele tatt nå!”

Far smilte. “Du har helt rett – det er når vi ser lysene at det er vakkert,” sa han. “Jeg tenkte på det da du sa at du ikke kunne gjøre noe bra. Du skjønner, som kristne er det ikke alltid vi klarer å gjøre ting så bra som vi ønsker. Men det viktigste er at folk kan se Kristi lys inne i oss.” Han tok en liten pause og smilte til datteren sin. “Josefine,” la han til. “Selv om du strever på skolen, så kan jeg med sannhet si dette: Gud skinner virkelig gjennom deg. Dette er et spesielt hus, og du er en spesiell person.”

Josefine smilte. “Takk for de gode ordene, pappa,” sa hun og ga ham en stor klem.

Hva med deg?

Føler du deg som om du er mislykket? Som at du ikke kan få noe til? Føler du det som om du ikke kan ha noe stort talent eller spesielle evner?Dersom du er en kristen, så har du store evner og et stort ansvar – å være et lys og et vitne i verden.

Dere er verdens lys!

Matteus 5:14

Dagens nøkkelord: VÆR ET LYS I VERDEN

Advertisement
%d bloggers like this: