14 januar: Herrens veier

“Herre, la meg kjenne dine veier. Lær meg dine stier!”

Salme 25:4

Salmisten antar to ting i denne korte, men mektige, bønnen. For det første antar han at Gud har en vei, en sti, som han bør vandre på. Gud har en mening om livet hans, og han trenger å vite hva det er. Han innser at Gud er interessert i de minte detaljer, så vel som de største avgjørelsene, i livene våre.

For det andre antar salmisten at Herren er villig til å vise ham, å lære ham, veien Han har for ham. Noen ganger kan vi ønske at vi hadde all den informasjonen som Gud har om oss — hva framtiden inneholder, hvordan et bestemt valg vil påvirke familien vår, hva som er riktig å gjøre i enhver situasjon.

Selv om Gud aldri lover å vise oss alt Han vet, så har Han lovet å lede oss mot Hans uendelige kunnskap og visdom. Derfor kan vi dra nytte av Hans perfekte forståelse av omstendighetene våre og framtiden vår ved ganske enkelt å søke ivrig etter Hans vilje for oss i enhver avgjørelse vi tar, hver sti vi går. Selvsagt har Han avslørt mange objektive og uforanderlige aspekter av Hans vilje for oss i Bibelen, som er Hans Ord.

Samme hvilken avgjørelse du står overfor — daglige og små, eller gedigne og livsforandrende — så gjør vi rett i å innta salmistens bønn og hans oppmerksomhet om Guds stier med oss i våre bønner. “Herre, jeg vet at Du har en sti for meg som jeg bør gå her; vis meg hva den er, så vil jeg følge den, i samsvar med ditt hellige Ord!”


 

Advertisement
%d bloggers like this: