5 mars: Vi lever ikke av brød alene

“Mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert ord som kommer fra Guds munn.”

Matteus 4:4

Vi må spise for å leve. Likevel minner Jesus (og Satan) oss om at mat er ikke alt som trengs. Du kan ha all maten i verden og likevel være tom og livløs.

En ting som gir oss energi og fyller oss opp og holder oss i live, er Guds Ord. Med Guds Ord som din konstante følgesvenn og næringskilde kan du være tilfreds selv når andre matkilder blir holdt tilbake, slik som da Jesus fastet i 40 dager.

Men legg merke til at vi er ment å leve etter ethvert Ord som kommer ut av Guds munn, ikke bare våre favorittskriftsteder eller favorittvers. Der finnes ikke ett eneste Ord i Guds Ord som vi ikke trenger, eller som vi ikke kan dra nytte av. Guds Ord er et næringsfylt måltid, og det er ikke meningen at vi skal la noe ligge igjen på tallerkenen.

Er du enig med Jesus? Ser du at å konsumere alt denne verden har å tilby vil likevel gjøre deg tom på innsiden, og at ethvert Ord fra Gud er i stand til å bygge deg opp og styrke deg for livets reise?

Dersom du er enig med Jesus, vil du da leve som Jesus? Vil du forgå Satans fristelser for finne oppfyllelse i jordiske gleder, og istedenfor nyte de mye større gledene i samvær med Gud?

Lever du av brød alene, eller ved ethvert Ord fra Guds Ord?


 

Advertisement
%d bloggers like this: