11 februar

Txt: Matteus 6:1-4

HEMMELIG OPPDRAG

“Mamma, kan jeg få et forskudd på ukepengene mine?” spurte Klara en dag.

“Et forskudd?” repeterte moren. “Hva trenger du det til?”

Klara trakk pusten dypt. “Det kan jeg ikke fortelle,” sa hun. “Det er en hemmelighet!”

“Siste gangen du spurte etter penger og ikke fortalte meg hvorfor,” sa mor, “slo du en ball inn gjennom fru Gundersens vindu.”

“Jeg har ikke knust noe, mamma. Æresord! Vær så snill og stol på meg,” ba Klara. “Det er et godt formål, det er bare at jeg ønsker å holde det mellom Gud og meg!”

Mor så tankefullt på Klara. Så spurte hun hvor mye Klara trengte, hentet håndvesken sin, og ga Klara pengene. “Dette er ett stort forskudd, sa mor. “Husk… det kommer ut av lommepengene dine.”

Klara nikket og forsøkte ikke å tenke på alle de tingene hun hadde gitt opp. Istedenfor tenkte hun på venninnen Sara. Klassen deres holdt på å studere livet i sjøen, og læreren deres hadde arrangert at de skulle besøke et akvarium i en nærliggende by. Det var ikke obligatorisk – skolen hadde ikke penger til å kjøpe billettene for studentene, så de måtte betale selv dersom de ønsket å gå. Tillatelseslapper og penger hadde kommet inn flere dager nå. Men ikke fra Sara. Faren hennes hadde blitt oppsagt på fabrikken han hadde jobbet på, og de hadde ikke nok penger for å sende Sara til akvariet.

Neste morgen kom Klara tidlig til skolen. Klasserommet var helt tomt. Med bankende hjerte gikk Klara stille bort til Saras pult og puttet en konvolutt med pengene i inn i Saras mattebok. Sara vil snart finne det, tenkte hun. Vi har alltid matte i første time. Tidligere den morgenen hadde Klara skrevet på konvolutten: “Skoletur. Ikke gjett hvem. Bare få tillatelse til å dra.”

Skoleklokken ringte, og Klara gikk hurtig til pulten sin og holdt et øye med døren. Snart kom Sara inn. Hun gikk til pulten sin og tok fram matteboken. Hun fant Klaras konvolutt og åpnet den. Øynene hennes vokste seg store. Haken hennes falt ned. Klara smålo for seg selv og rettet oppmerksomheten sin til skolearbeidet sitt. Kjære Gud, ba hun, ikke la henne vite at det var meg.

Hva med deg?

Har du noen gang gjort noe snilt for noen – uten å fortelle noen? Spør Gud om å vise deg noen som trenger hjelp, så gir du hjelpen på en måte slik at det er bare du og Gud som vet det var deg. Det er den typen gaver Gud vil at vi skal gi. Og vet du hva? Det er gøy også.

Se til at dere ikke gjør deres bamhjertighetsgjerning framfor mennesker, for å bli sett av dem

Matteus 6:1

Dagens nøkkelord: GI I HEMMELIGHET

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: