Dag 29: I natt

I fred vil jeg legge meg ned og sove. For du, Herre, Du lar meg bo for meg selv i trygghet.”

Salme 4:9

Når jeg legger meg ned for å sove, så fryder jeg meg over at Herren personlig bryr seg om meg, som Peter forteller oss:

Kast all deres bekymring på Ham, for Han har omsorg for dere.”

1 Peter 5:7 

Jeg opplever at Herren bretter dynen rundt meg – og bøyer seg ned og kysser meg god natt, presser kinnet Sitt mot mitt for å minne meg på Hans varme, uforandrede, evige kjærlighet.

Må Herren omfavne meg i Sin kjærlighet. Stille hjertet mitt med Hans beroligende ord: “Hold opp, og kjenn at jeg er Gud!” (Salme 46:11). Så vil Han sveve rundt i nærheten hele natten og vokte hjertet og hjernen min, og vokte over drømmene mine.

Måtte jeg hvile i Hans nærværs hemmelighet. Hvor mye sjelen min fryder seg over å hjemme seg i skyggen av Herrens vinger. Dersom jeg våkner opp på natten, så kan hjertet mitt hvile i Ham, stille og trygg, absorbere styrken Hans, fryde seg i Hans kjærlighet, og la Herren juble over meg i glede, være stillferdig i Hans kjærlighet mens Han fryder seg over meg (se Sefanias 3:17).

Natt etter natt kan jeg kjenne “hvile av total svakhet i de evig sterke armer”. Igjen og igjen kan jeg stole på Hans løfte:

Like til deres alderdom er jeg den samme, og til dere får grå hår, vil jeg bære dere. Jeg har gjort det, og jeg vil fremdeles løfte dere, jeg vil bære dere of redde dere.”

Jesaja 46:4

Jeg ber dag etter dag om at Herren ikke vil la meg våkne til deprimerende, hjemsøkende minner om ting som aldri kommer til å skje, eller forlokkende fristelser av ting som Han ikke ønsker jeg skal ha. La meg heller våkne opp til den gleden det er å leve enda en dag med Herren, den høyeste Gud, den tilstrekkelige Gud som er nok – mye mer enn nok til å fylle den tomme sprekken i hjertet mitt – og tilfredsstille hver hunger og fylle hver lengten – og være kirsebæret på toppen av kaken av de jordiske gledene som Han bringer til meg.

Må Herren ikke tillate at jeg gir hjertet mitt – og alle forventningene mine – til noen annen enn Ham!

Advertisement
%d bloggers like this: