Dag 6: Å vente i håp

Les 2 Korinterbrev 1:1-11

“Men de som venter på Herren”

Jesaja 40:31

Forestill deg tålmodigheten til en fugl som ligger på redet sitt. Den skallede ørnen bygger seg et rede som er to fot dypt og fem for bredt. De bygger på det år etter år; over flere tiår kan noen reir veie to tonn. Det tar tid – og tålmodighet!

Men byggingen av redet er bare begynnelsen. Ørneegg tar omtrent 35 dager før de klekkes ut. Tolv uker senere er ørneungenes fjær endelig klar til å fly. Opp til 40 prosent av ørnebarna dør i deres første forsøk på å fly; de som overlever forlater redet for godt omtrent 20 uker etter at de er klekket ut.

Når du legger alt dette sammen finner du ut at ørnene tilbringer mesteparten av livene sine med å investere i den kommende generasjonen: redebygging, mating, trening av de unge, og være modeller for flyvning og jakt.

Ørnene gjør alt dette instinktivt. Som mennesker har vi en gudegitt kapasitet til å leve med refleksjon, tenke på livet og hvordan vi tilbringer det. Vi kan velge langtidige prosjekter og holde oss til dem tålmodig, og vente i månedsvis, til og med årevis, for resultater.

Jesaja sier vi må vente på Herren. Denne oppmuntringen, som er hjelpsom i mange av livets situasjoner, blir spesielt viktig når vi øser vår anstrengelser i å vitne for Frelseren vår, oppdra en kristen familie eller å ta vare på en aldrende forelder. I alle disse situasjonene må vi noen ganger vente lenge før vi ser resultatene av arbeidet vårt.

Venting krever tålmodighet i alle sitasjoner, men aldri mer enn når vi venter på at Herren skal handle i andres liv. Vente på Gud krever håp. Uten at vi tror Han vil komme gjennom oss, så vil vi før eller senere gi opp og kaste hendene våre opp mot himmelen i nederlag og fortvilelse.

Kanskje du har blitt lagt merke til. Tålmodighet er ikke et kjennemerke på dagens samfunn. Kulturen vår fokuserer på nå’et. En populær sang sent på 60-tallet fortalte oss “lev for i dag”, og, selv om vi husker den sangen eller ikke, har mesteparten av oss tatt til oss at tilfredsstillelsen er øyeblikkelig.

Denne og de fire neste andaktene er ment å hjelpe deg mens du venter – tålmodig og i håpet om at vår pakt-dannende, pakt-holdende Gud oppnår sine formål i deg og gjennom deg, Hand tjener.

TENK PÅ: I hvilket forhold har Gud gitt oss en nådegitt mulighet til å investere for langtids resultater?

BE: Himmelske Far… på Langfredag så det ut for hele verden som om din investering i min frelse bare brakte smerte og død… Hvor utrolig det er at Du aldri ga opp på meg!… Selv om jeg tror dette, så synes jeg at det er vanskelig å vente av og til, spesielt nå…


 

Advertisement
%d bloggers like this: