Del 3: Torv av bark

Den enorme tømmerstokk matten som fløt på Spirit Lake hadde mistet barken og greinene sine, skrelt av av den slipende vinden og bølgene. Dykkere som har undersøkt bunnen av vannet avslørte at lag av bark blandet med vulkanske sedimenter hadde formet et lag av torv mer enn 1 m tykk. Sammen med brukne grener og materialer fra røttene, så ga lagene med bark en grov konsistens og et lagdelt utseende. Denne “Spirit Lake torven” likner enkelte kullfelter i det østlige USA både i sammensetning og i konsistens.

Leksjon om katastrofer

“Spirit Lake torven” samlet seg på bare 5 år. “Spirit Lake torv” er både i konsistens og sammensetning lik det grove innholdet av kullagre, som verdslige geologer tror krever tusenvis av år å samle seg.

Anvendelse til skapelsesmodellen: Hurtige kullagre

Mange geologer hevder at kullagre ble dannet ved en veldig langsom oppsamling av organisk materiale i store sumper hvor det vokste planter. Ved langsom oppsamling antar de at omtrent 1000 år var påkrevd for å danne hver tomme med kull. Men konsistensen til kull likner ikke det vi finner i typiske sump torver i dag. Sump torv er veldig fin med en konsistens som likner malt kaffe eller potetmos. Røttene til plantene som vokser i sumpen deler opp barken, noe som gjør torven homogen. Vi finner kanskje større materialer av røttene i moderne sump torv, men lag av bark er ekstremt skjelden.

Leksjonen fra Spirit Lake er at kullagtre (kan) dannes hurtig på grunn av katastrofal ødeleggelse av skoger, ikke hjennom langsom og gradvis vekst av planter i sumpene. Syndefloden ville ha ødelagt jordens skoger i løpet av få uker, og de flytende skrapende tømmerstokkene ville ha produsert bark som etterpå sank for å danne mesteparten av jordens kullag.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: