18 mars

18 MARS

Txt: Filipperne 4:11-13

KATT I VINDUET

Marit og Mons satt sammen ved kjøkkenbordet og studerte en ny katalog som hadde kommet i posten. Marit pekte på et bilde. “Se på det skjønne antrekket, mor. Jeg ønsker meg et slikt.”

“Det er pent,” samstemte mor, “men vi kan ikke bestille noe akkurat nå.”

“Å mor! Kan jeg ikke få det?” klaget Marit. “Alle vennene mine ville ganske simpelt elske det!2

“Og jeg har lyst på en av disse snakkende robotene,” sa Mons mens han bladde flere sider fremover i katalogen. “Den er stemmeaktivert og alt! Skjønner du? Kunne du ikke kjøpe en for meg? Vær så snill! Den er ikke dyr!”

Akkurat i det øyeblikket hørte de en lyd fra vinduet. “Mjaaaau!” klynket Fant, katten deres.

“Se på ham!” lo Mons. “Han ser på de fuglene ute i hagen igjen.”

Marit lo også. “Du er så dum, Fant,” sa hun. “Du ser alltid på de fuglene. Er du ikke klar over at du ikke kan få tak i dem gjennom vinduet?”

Mor kikket opp på Fant. Kattens hale krøllet seg i frustrasjon mens han stirret oppmerksomt på fuglene han ikke kunne nå. “Fant er dum, ikke sant?” sa hun seg enig. “Nesten like dum som to barn jeg kjenner.”

“Hvem, oss? Vi er ikke dumme,” protesterte Mons. “Vel, ikke jeg i alle fall.”

Mor smilte mens Marit ga broren sin en leken dytt. “Fant gjør seg selv ulykkelig ved å se på noe han ikke kan ha,” forklarte mor. “Jeg tror at både du og Marit har samme problem. Dere vet at vi ikke kommer til å kjøpe noe nytt akkurat nå, likevel fortsetter dere å tenke på de tingene dere ikke kan ha istedenfor å glede dere med alle de tingene Gud har latt dere ha. Jeg vil si at dere er minst like dumme som Fant.”

Barna var stille en stund. Så la Mons katalogen ned. “Du har vel rett,” innrømmet han. “Kom igjen, Marit! La oss gå og leke det nye spillet vi fikk til jul.” Mons så tilbake mot vinduet. “Hei Mons!” la han til. “Du kan like godt komme også!”

Hva med deg?

Er det noe du har lyst på, men vet at du ikke kan få med en gang? Bruker du tid på å dagdrømme om hvor fint det ville vært å ha det og ønsker at du hadde det? Ikke la tankene dine dvele ved det du ikke kan ha. Nyt alle de tingene Gud har gitt deg istedenfor. Som en gammel sang sier: “Tell velsignelsene Gud har gitt. Tell de gaver Han deg skjenker fritt. Tell dem sammen. Både smått og stort. Og det vil forundre deg hva Gud har gjort.” Du vil bli overrasket over hvor mange velsignelser du har. La oss sette pris på dem og være fornøyd.

La deres ferd være fri for pengekjærhet, så dere er fornøyd med det dere har

Hebreerne 13:5

Dagens nøkkelord: VÆR FORNØYD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: