17 september

Txt: 1 Timoteus 4:11-16

DEN “LÅNTE” BOKEN

Å nei! tenkte Bjarte da han kikket på den store klokken på veggen i Biblioteket. Skoleklokken ringer snart, og jeg har ikke fått skrevet ned all informasjonen jeg trenger fra denne boken. Jeg kan ikke låne den med meg, for jeg har ikke betalt boten jeg fikk for for sen innlevering sist uke. Bjartes oppgave om flyenes historie skulle leveres inn neste dag. Jeg tar bare boken med meg og tar den med meg tilbake i neste friminutt, bestemte han. Fru Martinsen, bibliotekaren, var travelt opptatt med å hjelpe en annen student og la ikke merke til at Bjarte snek seg ut av rommet.

I historietimen jobbet Bjarte hardt med å kopiere informasjonen om Wright brødrene og andre pionerer i flyhistorien. Da læreren gikk bort til døren for å snakke med rektor, snudde Carl seg og snappet til seg boken fra Bjartes pult. “Hei! Jeg trenger den til oppgaven min!” hvisket Bjarte.

Carl åpnet boken og la merke til at lånekortet fremdeles var der. “Jeg ser at dere kristne stjeler bøker akkurat som alle andre,” ertet han.

“Jeg har ikke stjålet den. Jeg har bare lånt den i en skoletime,” protesterte Bjarte. Men han følte seg skyldig. Han hadde invitert Carl til søndagsskole, og nå var det åpenbart hva Carl tenkte.

“Vel, da kan jeg bare låne den fra deg da,” sa Carl med et stort flir. Bjarte grep etter boken og forsøkte å dra den til seg da han med et gisp oppdaget at læreren stod ved siden av ham.

Noen få minutter senere marsjerte Bjarte og læreren hans inn for å snakke med bibliotekaren. “Fru Martinsen,” sa læreren. “Bøkene dine er så populære at studentene har begynt å sloss om dem. Bjarte har noe å si deg.”

Bjarte forklarte hva han hadde gjort. “Jeg hadde ikke tenkt å stjele den,” sa han, “men jeg kan se at det var praktisk talt det samme ettersom jeg visste jeg ikke ville fått lov til å ta den med meg dersom jeg spurte.” Han plasserte boken på skrivebordet. “Unnskyld.”

Hva med deg?

Har du “lånt” noe uten lov? I verste fall er det å stjele. I beste fall er det et dårlig vitnesbyrd for andre – det gir ikke Jesus glad. Dersom du har tatt noe fra andre og ikke returnert det, så pass på at du gjør det med en gang. Så be Gud om å hjelpe deg til å motstå fristelsen av å “låne” noe uten lov.

Den ugudelige låner og betaler ikke

Salme 37:21

Dagens nøkkelord: BARE LÅN NÅR DU FÅR LOV

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: