29 oktober

Txt: Salme 143:8-10

DÅRLIG RÅD

Luna hadde en vanskelig avgjørelse hun måtte ta. Skulle hun gå med skoleklassen sin på tur med høyvognen, eller skulle hun gå til kirkefesten som ble holdt samme kveld? Hun hadde bedt om det og visste i hjertet sitt at hun burde støtte kirkens ungdomsgruppe. Men turen med høyvogna ville være Lunas første klassefest etter at hun hadde startet på den nye skolen. Hun ønsket virkelig å gå på klassefesten! “Nå vet jeg det,” tenkte hun. “Jeg spør Connie hva hun synes.”

“Jeg synes du skulle gå på klassefesten,” rådet storesøster Connie. “De andre tror kanskje du er en snobb dersom du ikke møter opp. Dessuten, så er det mulig at du kan vitne for Jesus der.” Luna var lett overbevist. Hun ville gå til klassefesten.

Høyvognturen var rampete helt fra begynnelsen. Barna var oppskrudd, og noen av dem gikk litt for langt – skubbet hverandre av høyvogna mens den beveget seg sakte nedover den mørke landeveien. En gang falt Luna med et dump på veien. Til tross for et mørbanket kne, så måtte hun hoppe raskt opp igjen og løpe fort for å ta igjen og klatre opp i vognen igjen. Hun var overrasket over at foreldrene som var med for å passe på ikke gjorde noe for å roe barna ned. Gøy var gøy, men dette var for røft!

“Hei, se!” ropte en av guttene mens han knipset litt grus fra fingeren sin. “Jeg har et dødelig våpen!” Før noen kunne stoppe dem, så begynte flere av barna å kyle steiner mot hverandre fra siden av veien. Ping! En stein traff Lunas briller og smadret dem.

Mye senere lå Luna i sengen og tenkte nøye gjennom kveldens hendelser. “Å, hvorfor spurte jeg Connie om råd,” tenkte hun, “når jeg visste hele tiden hva Gud ville jeg skulle gjøre?” Før hun la seg til å sove ba hun Gud stille om tilgivelse og ba Ham om å hjelpe henne adlyde Ham.

Hva med deg?

Har der noen gang vært en gang du visste hva Gud ville du skulle gjøre, men så håpet du at noen ville råde deg til å gjøre det du ønsket å gjøre? Vet du hva Gud ønsker du skal gjøre med den gutten eller jenta som ikke ser ut til å ha noen venner? Om være snill mot de eldre? Om å ikke gå til kirken på søndag? Når du vet hva Gud ønsker at du skal gjøre, så gjør det! Så kan du putte navnet ditt inn i stedet for Esra i dagens vers.

For Esra hadde vendt sitt hjerte til å granske Herrens lov og gjøre etter den og til å lære folk lov og rett i Israel

Esra 7:10

Dagens nøkkelord: FØLG GUDS RÅD

Advertisement
%d bloggers like this: