19 mars

Txt: Lukas 11:33-36

GIFT

Julie stirret på fjernsynet med munnen vidåpen. De bildene er forferdelige – de er onde! tenkte hun, men hun snudde ikke fjernsynet av. Jeg ser bare noen sekunder til. Før hun visste ordet av de, så var programmet ferdig, og hun hadde sett det hele. Obs! Julie følte seg litt skyldig. Vel, vel. Jeg skal ikke se det igjen.

Da Julie slo av fjernsynet, kom mor inn i rommet. “Jeg er glad for at du slo det av,” sa mor med et smil. “Så mye av det de viser på tv har dårlig innflytelse på oss, selv om vi er klar over det eller ikke.” Da Julie nikket, smalt bakdøren igjen, og lille Bjørn kom gråtende inn. “Hva er i veien, Bønne?” spurte mor.

Bjørn løftet den lubne hånden hans og viste mor et stort, rødt sår. “Jeg ble stukket av en humble,” snufset han. “Jeg lekte med bastebilen min, og en bie stakk meg.”

“Kom her – vi skal ordne det,” sa mor og la armen rundt Bjørn.

Julie så på mens  mor sjekket at brodden hadde kommet ut, så vasket hun det såre merket forsiktig. “Vitenskapsboken min sier at bier putter litt gift under huden din når de stikker deg,” fortalte Julie henne.

“Om det bale el litt gift, hvorfol gjøl det så vondt?” spurte Bjørn.

“Kanskje det bare trengs littegranne gift,” svarte Julie.

Bjørn gikk ut for å leke videre, men av og til kom han tilbake for å si det fremdeles gjorde vondt.

Julie sukket. Hun hadde problemer også – en annen type problemer. Selv enn hvor mye hun forsøkte, så kunne hun ikke bli kvitt de bildene hun hadde sett på fjernsynet. De var fremdeles der da hun gikk ut for å leke, når hun gjorde arbeidsoppgavene hennes, og når hun satte seg ned for å lese.

Bjørn så sur ut når han kom tilbake. “Den bien hadde masse gift,” sa han, “ikke bale litt.”

Mor smilte og ga ham en klem. “Det minner meg om hva vi sa om tv programmer tidligere i dag,” sa hun til Julie. “Giften i en bies brodd er lik påvirkningen denne verden har på kristne. Bare littegranne banning eller noen dårlige bilder kan ha stor effekt på en person sine tanker.” Julie nikket. Hun hadde funnet ut hvor sant det var.

Hva med deg?

Er du forsiktig med hva du ser på tv? Vær smart og slå av fjernsynet når det ikke er noe der som er verdt å se på. Men det er vikke bare fjernsynet som påvirker tankene dine. Bøker, blader og filmer gjør det også. Hvis de gjør at du får dårlige eller usunne tanker, så legg dem vekk eller kast dem i bosset. Djevelen ønsker å “stikke” deg – og fylle tankene dine med “gift”. Ikke la ham gjøre det. Be Jesus å hjelpe deg å holde tankene dine rene.

Enten dere eter eller drikker, eller hva dere så enn gjør, så gjør det til Guds ære

1 Korinterbrev 10:31

Dagens nøkkelord: IKKE LA DJEVELEN “FORGIFTE” TANKENE DINE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: