3 mars

Txt: Salomos ordspråk 1:2-5

DE SKARPE KANTENE

“Mornings Bernt!” ropte herr Wormnes. “Hva har du der?”

“Å søren!” mumlet Bernt, så hevet han stemmen og svarte “God morgen, herr Wormnes! Dette er en veranda disse.” Bernt fortsatte å spre aviser under dissen mens naboen hans kom opp på verandaen.

“Den ser litt slitt ut,” observerte herr Wormnes. “Har du tenkt å male den?”

Bernt nikket. “Mor fikk den på et loppemarked. Vi skal male den hvit”

“Hvit, sier du?” spurte herr Wormnes. “Jeg ville ha malt den grønn. Det ville passet bedre til huset.”

Bernt sukket og trakk pusten dypt. “Mor ønsker at jeg skal male den hvit.”

“Ska du male med den fine skjorten på? Når jeg var liten eide jeg bare to skjorter.” Bernt bet tennene sammen mens naboen fortsatte. “Vi tok vare på tingene i gamle dager.” Da Bernt dyppet kosten i malingsspannet, grep herr Wormnes ham i armen. “Vent nå litt! Hvor har du sandpapir? Se på den gamle malingen som skaller av. Du må pusse den med sandpapir før du tar på ny maling.”

Bernt la ned malerkosten. “Unnskyld meg,” mumlet han og løp inn i huset “Mor, jeg tenkte at det var best å komme meg innendørs før jeg ba den gamle mannen å passe sine egne saker,” eksploderte Bernt. “Herr Wormnes kritiserer alt jeg gjør.” Han hermet etter den gamle mannen. “Du burde ikke ha på deg den fine skjorta! Du burde ikke male før du har pusset!”

“Herr Wormnes mener det godt, Bernt, og han gir gode råd,” sa mor. “Det er en pen skjorte, så vær så snill og bytt den – og du trenger å pusse vekk de grove stedene, ellers vil ikke den nye malingen vare så lenge, det burde jeg ha fortalt deg.”

“Mor, nå kritiserer du også,” klaget Bernt.

“Kritikk er ikke alltid noe dårlig, Bernt,” sa mor. “Det er som sandpapir. Gud kan bruke det til å bli kvitt noen røffe deler av personligheten vår. Når vi tar imot kritikk så kan Gud bruke det til å gjøre oss klokere og mer tålmodig og snill.”

Bernt sukket. “Vel, mellom deg og herr Wormnes burde jeg få en ganske glatt personlighet,” ertet han før han gikk for å bytte skjorte.

Hva med deg?

Har noen kritisert deg i det siste? Det føles ikke behagelig, men tenk på hva som blir sagt. Var dette en av de gangene da Gud brukte andre mennesker til å vise deg hvor du trenger å forandre deg? Ta imot konstruktiv kritikk slik at du kan kvitte deg med de grove punktene i personligheten din.

Dårens vei er rett i hans egne øyne, men dem som hører på rår, er vis

Salomos ordspråk 12:15

Dagens nøkkelord: VÆR VILLIG TIL Å TA IMOT KRITIKK

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: