26 mars

Txt: 1 Korinterbrev 3:1-7

FREMDELES EN BABY?

“Hei mor!” sa Lukas da han hjalp mor på kjøkkenet etter middagen. “Du vet at herr Hodneland alltid gir oss Bibelvers som vi skal les hver eneste uke. Denne uken er de fra første korinterbrev. Jeg har allerede lest dem, men… jeg forstår dem ikke! Apostelen Paulus sier at han må snakke til folkene som om de var babyer og mate dem melk. Det betyr ikke melk som vi drikker, gjør det vel?”

“Nei, men mange av de folkene oppførte seg som ‘baby-kristne’,” forklarte mor mens hun stablet tallerker  i skapet. “Det er som… Vent!” Hun smilte, “La oss lytte til  en kassett som jeg fant denne uken. Jeg tror du ville like å høre på den.” Hun hentet kassetten, satte den inn i kassettspilleren, og slo den på.

Da Lukas og moren satte seg ned for å lytte, hørte de fnising og så fars stemme. “Velkommen til familien Bruun. Det er den 16 september, og Lukas er tre år gammel. Han skal nå fortelle oss hva han gjorde på søndagsskolen i dag.”

De hørte mer fnising, og så “Jeg lekte med leker, og bygget en borg, og… og så sang vi, og jeg sang høyt, og læreren min fortalte en fortelling.”

Lukas lo. “Er det virkelig meg som snakker?” spurte han mens den barnslige stemmen fortsatte å ramse opp alfabetet. “Jeg høres så liten ut!”

“Du var liten,” smilt mor. “Du høres  ikke slik ut når du snakker lengre, gjør du vel?”

Lukas gliste. “Det håper jeg inderlig ikke!”

Mor smilte. “Det var søtt på den tiden, men dersom du fremdeles snakket slik, så ville det ikke være søtt lengre,” sa hun. “Akkurat som det er viktig å vokse fysisk, så er det viktig å vokse åndelig. Mange mennesker i Korint hadde vært kristne lenge, men de oppførte seg fremdeles som om kristendommen var noe nytt for dem.” Mir satte seg tilbake på stolen. “De hadde tatt imot Kristus som Frelser, men istedenfor å adlyde det som Gud lærte dem, så kranglet de over ting – slik som om Paulus eller Peter var den beste forkynneren.” Hun tok  seg en pause, så la hun til “Vi må også være forsiktige slik at vi ikke gjør det samme. Det er en god ide at vi sjekker og ser hvordan den åndelige veksten vår utvikler seg.”

Lukas nikket. “Jeg har ikke lyst til å høres ut som en treåring hele livet – slik som jeg hørtes ut på den kassetten,” sa han med et smil, “og jeg har ikke lyst til å høres ut som en ‘baby-kristen’ hele livet heller!”

Hva med deg?

Har du vokset åndelig, eller oppfører du deg fremdeles som en “baby-kristen”? Her er noen måter du kan måle veksten din på: Vet du mer om Gud dette året enn du gjorde sist år? Kan du sitere flere Bibelvers i dag enn du kunne sist måned? Adlyder du Guds bud og tjener Ham fortere enn du har gjort tidligere? Åndelig vekst kommer av å snakke med Gud, lese Bibelen din, lære mer om Gud, og å tjene Ham. Sørg for at dette inngår i livet ditt.

Som nyfødte barn må dere lengte etter den uforfalskede åndelige melk, for at dere ved den kan vokse…

1 Peter 2:2

Dagens nøkkelord: VOKS ÅNDELIG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: