31 januar

Txt: 1 Peter 1:25, 2:1-3

SULTENDE MENNESKER

“Den Åpne Bibels Kirke,” leste Kristian mens faren startet bilen og begynte å kjøre. Familien Davidsen var på ferie, og hadde valgt å gå til den kirken som hadde lovet at der ville være en preken fra Guds ord. “Vi tok virkelig feil men denne kirken!” la Kristian til. “Vi var de eneste som hadde bibler, og her var ingen i benkeradene heller.”

“Nei, men ingen trengte en Bibel,” sa Kirsten. “Alt presten snakket om var å velge en god ordfører.”

Faren nikket. “Dere har helt rett!” sa han. “Og det er veldig trist!”

Da de kjørte videre på veien neste dag så Kirsten på kartet. “Der er en by ikke langt herfra,” rapporterte hun. “Kan vi stoppe og spise? Jeg er sulten!”

“Jeg også!” sa Kristian. “Hvor lang er det?”

“Ikke så veldig langt. Jeg tror at det er åtte kilometer eller deromkring,” svarte Kirsten. Hun hadde helt rett, og snart kom de til et skilt som fortalte om det var det bensin, mat eller sengeplasser ved neste avkjørsel. “Å nei,” stønnet Kirsten. “Det skiltet sier at der ikke er noen tjenester tilgjengelig. Denne byen må være veldig lite.”

Kristian stønnet også., og så begynte han å synge en sang de hadde lært på leir. “Her sitter vi som fugler i ørkenen… og vi venter på å få mat,” sang de.

Faren smilte bredt. “Det går visst ikke så bra med oss,” sa han. “I gå satt vi i kirken ‘som fugler i ørkenen’ og ventet på å få åndelig mat, men fikk ingen mat. Nå har vi kommet til en by som ikke har noe spisested.”

Moren nikket.”Det ser for meg ut som om de som går til  den kirken sulter i hjel åndelig, akkurat som vi ville sulte i hjel fysisk dersom vi var avhengige av at denne byen måtte mate oss.”

“Ja, og jeg frykter de ikke vet at de mangler åndelig mat,” la faren til.

Kristian satte seg opp. “Hei, se!” sa han. “Jeg ser masse skilt der fremme som averterer spisesteder i den neste byen!”

Hva med deg?

Har du av og til vært tvunget til å gå uten et måltid? Var du sulten? Har du av og til sløyfet den åndelige maten? Ikke glem ditt åndelige liv. Gud ønsker at du er sunn åndelig, og dersom du tar til deg “ordets uforfalskede melk”, så oppnår du det. Når du leser i Bibelen må du tenke på  hva du leser og praktisere det ordet sier.

Som nyfødte barn skal  dere lengte etter ordets uforfalskede melk, for at dere skal vokse ved den

1 Peter 2:2

Dagens nøkkelord: PASS PÅ AT DU FÅR ÅNDELIG MAT

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: