14 februar

Txt: Salme 51:1-10

ET NYTT HJERTE

“Wow!” Øynene til Bent var vidåpne av opphisselse. Foreldrene hans hadde akkurat forklart til ham og lillebroren hans, Stian, at legene hadde bestemt at bestefar skulle få en hjertetransplantasjon så snart de kunne finne et hjerte til ham.

“Det er fantastisk hva leger kan gjøre i dag,” sa far. “Vi må likevel huske at det er en veldig farlig operasjon som ikke alltid går bra. La oss be for bestefar og stole på at Gud vil ta vare på ham.”

“Men hva om bestefar får hjertetransplantasjonen og dør likevel?” spurte Stian bekymret. “Da vil han ikke dra til himmelen.”

Alle snudde seg og så nysgjerrig på Stian. “Hvorfor sier du det?” spurte mor. “Selvsagt vil bestefar dra til himmelen. Han er glad i Jesus.”

“Men søndagsskolelæreren min sier at vi ikke kan dra til himmelen uten at vi har Jesus inne i hjertet vårt,” svarte Stian, “Så dersom bestefar får et nytt hjerte, så vil han vel ikke være en kristen lenger, vil han?”

“Forklarte ikke søndagsskolelæreren din hva det betyr å ha Jesus i hjertet sitt?” spurte far. Stian ristet på hodet. “Vel,” sa faren. “Tenk på det slik, Stian. Du har en stor  del av hjertet mitt, men det betyr ikke at du faktisk er inne i hjertet mitt fysisk.” Faren la hånden sin på brystet. “Du kravler ikke rundt i hjertet mitt som slår inni meg. Så hva tror du det betyr?”

“Jeg tror… jeg tror det betyr at du er veldig glad i meg,” foreslo Stian.

Far nikket. “Riktig! Det er slik når vi snakker om å ha Jesus i hjertene våre. Vi mener ikke de fysiske hjertene våre da heller. Vi mener at vi tror at Jesus elsker oss, og vi elsker Ham også. Når vi stoler på at Han vil tilgi oss syndene våre, så sier vi at Han kommer inn i hjertene våre. Hans Ånd bor inne i oss – ikke i våre fysiske hjerter, men i livene våre. Han er alltid med oss, og vi ser til Ham for veiledning. Så… samme hvilket fysisk hjerte er inne i bestefars kropp, så elsker bestefar Jesus og tilhører Ham. Okay?”

Stian nikket. “Okay,” smilte ham. “Nå føler jeg meg bedre…”

Hva med deg?

Har du Jesus inne i hjertet ditt? Ordet “hjerte” i Bibelen refererer ofte til den innerste delen av deg – den virkelige deg som fortsetter å leve etter at kroppen din dør. Det er den delen som synder og trenger å frelses. Har du spurt Jesus om å vaske vekk de syndene og overta kontrollen på livet ditt? Dersom du ikke har gjort det, så gjør det i dag, så vil Hans Ånd bo inne i deg (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Det vil si at Kristus får bo i hjertene deres ved troen

Efeserne 3:17

Dagens nøkkelord: LA JESUS BO INNE I DEG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: