30 september: Bevart i troen

dere som i Guds kraft blir bevart ved tro så dere når fram til frelsen. Den ligger alt ferdig til å bli åpenbart ved tidens ende.”

1 Peter 1:5

Hvordan ble jorden formet ut av intet? Det var ved Guds kraft (Jeremia 51:15). Hvordan får Gud sin vilje i en orkan eller en tsunami? Ved Hans store makt (Nahum 1:3). Hva holder planeten vår, solsystemet vårt, universet vårt sammen? Det er Guds kraft (Hebreerne 1:3). Hvordan blir troen vår opprettholdt gjennom livets utfordringer? Vi blir holdt oppe ved Guds makt.

Er det ikke en fantastisk trøst å vite at troen din, som ikke oppstod i deg fra begynnelsen av (Efeserne 2:8), er holdt oppe ved kraften til Gud selv? Den samme kraften som lager fjellene fortsetter å virke kontinuerlig  i hjertet ditt og sjelen din gjennom kraften til den Hellige Ånd.

Vi føler ikke alltid at vi ønsker å dra videre. Troen vår har definitivt sine oppturer og nedturer. For en fantastisk velsignelse det likevel er å vite at den Ene som har begynt dette gode arbeidet med frelse i ghertet ditt gjennom troen vil fortsette arbeidet Han har begynt. Som Augustin ærbødig noterte seg: “Gud er ikke en bedrager, at Hanskulle tilby å støtte oss, og så, når vi lener oss mot Ham, skulle skli unna oss.”

Det er ved Guds kraft at vi blir opprettholdt gjennom troen, og det er Guds trofasthet som fortsetter dette arbeidet med frelsen i oss til den aller siste dagen. Kjære troende, swlv om troen din kan være svak i seg selv, så er den plantet i den store evnen til den Allmektige Gud.


 

Advertisement
%d bloggers like this: