27 oktober

Txt: Salme 118:1, 4-9, 28-29

GUD ER GOD

En voldsom brann tidlig på morgenen hadde ødelagt den lille kirken som Christina og familien hnnes gikk til. Hun ble veldig lei seg da hun kjørte forbi sammen med foreldrene hennes og så de sorte restene av kirken. “Dette er forferdelig!” gråt hun. “Hvorfor skjedde dette oss?”

Mor holdt Christina inntil seg og forsøkte å trøste henne. “Vi vet ikke hvorfor kirken ble ødelagt, men vi vet at Gud kan bringe noe godt ut av denne brannen.”

“Jeg kan ikke se hvordan det kan skje. Hvor skal vi gå til kirke nå?” spurte Christina. “Hvor skal vi sitte, og hvordan kan vi synge sanger? Vi har ikke ett piano eller orgel lengre, og ikke sangbøker heller!”

“Akkurat np er jeg ikke sikker på hva vi skal gjøre,” sa far til henne, “men mor har rett. Vi må stole på Gud.”

Når forsamlingen fant et nytt sted de kunne tilbe på i en skole i nærheten, så sa far “Gud er god!” Da folkene kom sammen for å be om gjenoppbygging, og mange tilbød å hjelpe på alle mulige måter, så sa mor “Gud er god!” Senere, da pengene hadde blitt samlet inn for å bygge kirken opp igjen, så hørte Christina far si “Gud er god!” enda en gang. Endelig var kirken gjenoppbygget. Da fmilien gikk igjennom bygningen, pekte mor på flere gode ting som Gud hadde sørget for som et resultat av brannen, slik som at det nå var plass til flere mennesker.

“Å, se!” utbrøt Christina da hun så det nye søndagsskole rommet. “Rommet har nye gardiner, nye bord og ekstra stoler. Jeg tror jeg skal be Emilie med til søndagsskolen. Jeg vil at hun skal se det nye rommet. Så kan hun finne ut hvor god Gud er også.”

“Nye møbler og gardiner er bra, men villigheten din til å invitere en venn til søndagsskolen er et enda større ‘gode’ som har kommet ut av denne brannen,” sa mor med et smil.

Hva med deg?

Har du av og til lut på hvorfor Gud har tillatt en brann eller en annen tragedie” å komme inn i livet ditt? Har du vanskeligheter med å akseptere det? Noen ganger ikke. I begge tilfeller må vi stole på Gud – Han har lovet å bringe noe godt ut av enhver situasjon som barna Hans møter.

For vi vet at alle ting samvirker til gode for dem som elsker Gud, dem som etter Hans råd er kalt

Romerne 8:28

Dagens nøkkelord: PRØVELSER KAN BRINGE VELSIGNELSER

Advertisement
%d bloggers like this: