15 april: Lær av mauren

“Gå til mauren, du late, se hva den gjør, og bli vis!”

Salomos ordspråk 6:6

Vi lever i en sjelden tidsalder hvor latskap ikke bare har blitt vanlig, men til og med et mål for mange. Flere unge har blitt vant til å gjøre akkurat nok arbeid til å “klare seg”. Eldre mennesker ser fram mot pensjonisttilværelsen som slutten på alle problemene deres.

Men løsningen som Salomo gir oss er denne: gå til mauren, og se hva den gjør slik at du kan få visdom.

Gå til mauren: vær ydmyk nok til å lære, selv fra en maur. Mauren har ingen guide eller overordnet, ingen oppmuntring eller ansvarlighet… og likevel d\er den trofast til å oppfylle alle sine plikter dag inn og dag ut.

Mauren utsetter ikke; den gjør hva den kan. Til kontrast gjør vi ofte ikke noe i det hele tatt, fordi vi ikke kan gjøre alt samtidig. Mauren jobber litt etter litt for å få alle jobbene utført, ethvert behov tilfredsstilt, enhver forsyning oppfylt. Faktum er at den er så treg og metodisk i sine oppgaver at mange ikke ville ha tålmodighet til å se på den, slik om Salomo instruerer oss.

Både suksess og fiasko kommer litt etter litt. Akkurat som en hage, så tar det bare litt forsømmelse for at det skal vokse frem mye trøbbel. Litt forsømmelse har kostet mange team seieren, har kostet folk livene, og konge sin makt.

Hvilken liten handling kan du utføre i dag for å helbrede ekteskapet ditt, hjelpe barna dine, komme nærmere Gud? Lær av mauren, og gjør det nå!


 

Advertisement
%d bloggers like this: