20 desember

Txt: Lukas 2:8-16

FRED PÅ JORD

“Dette huset er som en krigssone,” klaget mor. “Uro og krangling. Jeg trenger fred og ro!” Akkurat da smalt Agathe igjen døren med et svært brak da hun kom inn i rommet. “Hva nå?” spurte mor.

“Gjett hvem som fikk rollen som Maria i juleforestillingen?” spurte Agathe sarkastisk. “Haldis selvsagt. Og hun sa at hun ikke hadde lyst en gang! Jeg er oppleseren… igjen!”

Agathe krøllet leppene. “Hun var min beste venninne,” rettet hun. Skulende gikk hun ut til rommet sitt.

Litt etter 4 år gamle Margit hadde hjulpet mor å pynte julekaker litt senere, så øvet hun på rollen hennes i juleforestillingen. “Ære være Gud i det høye… høyeste, og fred… på jorden,” leste hun. Så spurte hun mor “Mamma, var det krig i Betlehem da Jesus ble født?”

Mor lo. “Nei, det tror jeg ikke.”

“Mamma?” sa Agathe som akkurat hadde kommet tilbake inn på kjøkkenet. “Når kommer tante Edel og onkel Carl?”

Mor rynket pannen. “De kommer ikke,” svarte hun kort.

“Kommer de ikke?” ropte Agathe. “Hvorfor ikke? Det vil ikke bli jul uten dem!” Da mor ikke svarte, så Agathe mistenksomt på henne. “Har du ikke snakket til tante Edel siden oldemors begravelse?” spurte hun. “Er du fremdeles sinna over det fotoalbumet?”

“Jeg vil helst ikke snakke om det,” svarte mor kaldt.

“Du er sinna på tante Edel,” observerte lille Margit. “Og Agnethe er sinna på Haldis. Jeg vet ikke hvem jeg er sinna på.” Hun gikk tilbake til å øve på linjene sine. “Fred på jorden, i mennesker Guds velbehag.”

Mor sukket. “Fred på jorden, i mennesker Guds velbehag,” repeterte hun mykt. “Jeg kunne trenge litt fred.” Hun gikk til telefonen. “Jeg skal ringe tante Edel. Det er enda ikke for sent for dem å komme til jul.”

Agnethe smilte. “Virkelig? Da skal jeg ringe Haldis,” bestemte hun. “Kanskje hun kan komme bort å hjelpe å pynte disse julekakene?”

Hva med deg?

Har du dårlige følelser i hjertet ditt overfor noen? Er det noen du trenger å gjøre fred med? Jesus kom for å bringe fred til jorden. Han ønsker at du skal ha fred i hjertet ditt og fred med andre mennesker.

Hold frem med hverandre!

1 Tessalonikerbrev 5:13

Dagens nøkkelord: LEV FREDELIG MED HVERANDRE

Advertisement
%d bloggers like this: