25 mai

Txt: Salme 103:1-5

GAP OPP

“Mamma! Kom å se!” ropte Arne. “Det ser ut som om den lille spurven bygger et rede over altanen vår!” Mor skyndte seg bort til  ham, og sammen kikket de på mens et spurvepar fløy frem og tilbake med gress, mose små kvister i nebbene sine.

Flere dager etterpå la Arne merke til at mamma fuglen satt neste alltid i redet. Han kunne ikke se det, men han var sikker på at der var egg inni redet. Etter et par uker så han at de  to spurvene bar med seg meitemarker i nebbene sine, og han hørte pipende lyder. “De er klekket ut!” utbrøt han. “Jeg lurer på hvor mange de er.”

Arnes bestefar kom på besøk noen få dager etterpå. “Hei bestefar!” sa Arne. “Husker du fuglereiret jeg fortalte deg om? Kom å se!” Arne ledet bestefar ut på altanen og pekte  på redet.

Snart kom mamma spurven flyvende, og Arne og bestefar så på mens tre skallede hoder stakk opp og tre små munner gapte bredt, og en av dem fikk litt mat. Arne smilte. “De har blitt sterkere hele tiden,” sa han. “Jeg kan nesten ikke vente til de skal lære å fly.” Han smilte på ny da pappa spurven kom, og munnene åpnet seg igjen.

“Det vil bli interessant,” samstemte  bestefar mens han og Arne satte seg ned på trappen. “Jeg tenkte bare…” la bestefar til etter en stund. “Hva tror du ville skje dersom de spurve barna ikke ville åpne opp munnene deres for å få mat?”

“Vel… jeg antar at de ikke ville bli  sterke nok til å fly,” svarte Arne.

Bestefar smilte til barnebarnet sitt. “Smart gutt. Nå har jeg et annet spørsmål til deg. Hva tror du ville skje dersom kristne ikke ville åpne hjertene og sinnene sine til å ta inn Guds ords melk og kjøtt – den åndelige maten som Han gir oss for at vi skal bli sterkere kristne?”

Arne smilte. “Smart bestefar,” sa han ertende. “Du minner meg på å lese Bibelen hver eneste  dag, ikke sant?” Arne holdt rundt beina sine. “Jeg vet at jeg burde gjøre det, men det er virkelig vanskelig noen ganger. Jeg er travelt opptatt med skolearbeid og sport.”

Bestefar la armen sin rundt Arnes skuldre. “Du trenger mat for å få fysisk styrke til å drive med alle aktivitetene. Og du trenger Guds ord for å gi deg åndelig styrke og for å hjelpe deg å vokse som en kristen.”

Hva  med deg?

“Gaper du opp” for å ta til  deg den åndelige maten som Gud ønsker å gi deg? Leser du Bibelen hver dag og lytter oppmerksomt når du går til kirke, søndagsskole eller Bibel klubb? Gud har god “mat” til deg – løfter, leksjoner, oppmuntringer, advarsler og mye mer. Tilbring tid sammen med Ham hver dag – les,be, og så følg det Han viser deg i Bibelen. Lær alt du kan når du hører Guds ord forklart. Når du gjør det, vil du vokse deg sterkere i ditt kristne liv

Jeg er Herren din Gud… Lukk din munn vidt opp, og jeg vil fylle den!

Salme 81:11

Dagens nøkkelord: LÆR ALT DU KAN FRA GUDS ORD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: