21 mars: Trøstens ord

“Trøst og sett mot i hverandre med disse ordene!”

1 Tessalonikerbrev 4:18

Disse ordene trøster. Disse ordene har sann trøst til sann hjertesorg og virkelig sorg. Disse ordene blir, når de blir mottatt i tro og fiksert foran øynene våre, nok til å bringe håp i til og med de mørkeste tider og dypeste vanskeligheter.

Hva er disse trøstende ordene som apostelen snakker om? Det er de todelte gode nyhetene om at døden er midlertidig, og at vår liv med Kristus ikke er det.

Når vi står overfor den gapende, kjøttetende smerten fra graven — for oss selv og våre kjære — er der intet som kan være mer oppmuntrende å høre enn å høre og vite at dette ikke er for evig. Den tilsynelatende finaliteten i døden blir brutt i stykker med erklæringen om den oppstandne Kristus: Jeg vil komme tilbake og hente dere opp til meg!

Det er bare kroppen til Guds barn som sover. Sjelen er fjernet fra kroppen og går strakt til å være med Herren. Og her er den andre delen av Paulus trøstende budskap — tiden din sammen med Herren slutter aøldri.

Himmelen er ikke en utvidet ferie, hvor du frykter og venter på slutten av den helt fra begynnelsen Nei, vi vil for alltid være med Herren! Det største øyeblikket i våre liv — når vi endelig får se vår Frelser og sole oss i Hans ære og perfeksjon — er det øyeblikket som aldri vil opphøre.

Kjære troende, trøst hverandre — og trøst dere selv — med disse ordene.


 

Advertisement
%d bloggers like this: