30 september

Txt: Salme 71:15-18, 1 Peter 2:9

LEKSJON FRA EN LILLEBROR

“Små barn er så morsomme!” Torgeir lo da han kom inn på kjøkkenet. “Jesper og vennen hans Mons leker krig. De er oppe i andre etasje hvor de bygger en bunkers i badekaret – fylt med puter. Vi må jammen være forsiktige, pappa! Ifølge dem svever det bombefly over oss, det er ubåter rundt hele huset, og det tankvogner brøler oppover gatene!”

Far klukket. “Jeg skjønner hva du mener,” sa han.

“Men hør på dette, pappa!” utbrøt Torgeir. “Da jeg stod like utenfor badet, hørte jeg Jesper si ‘Skal du til himmelen, Mons?’ Og Mons sa ‘Det vet jeg ikke.’ Så sa Jesper ‘Vi kan dø her i denne krigen, og det er virkelig viktig at du går til himmelen når du dør. Så gjenta etter meg!’ Og, pappa, han ledet Mons i bønn til å ta imot Jesus.”

“Det er fantastisk!” sa far med et smil. “Bra for ham!”

“Men pappa! Faren er ikke en gang virkelig!” protesterte Torgeir.

“Vel, krigen de forberedte seg for i badekaret var absolutt ikke virkelig,” sa far, “men jeg er stolt over at den lille gutten min er glad nok i vennen sin til å ville holde ham trygg… til og med i en badekarkrig. Jesper har rett – det er viktig å vite at du skal til himmelen. Hvem som helst kan dø når som helst.”

“Det er sant,” innrømmet Torgeir. “Jeg antar at du kan til og med lære noe fra lillebroren din. Jeg burde ha gjort en bedre innsats med å snakke med vennene mine om Gud.” Hen rynket pannen. “Jeg har invitert Simen til ungdomsmøtet i kirken, men jeg tror ikke jeg noen gang har spurt ham om han er frelst. Jeg antar jeg burde snakke med ham om det, men jeg er ikke sikker på hvordan å starte en slik samtale.”

“Hvorfor starter du ikke med å spørre Gud om det?” foreslo far. “Jeg kan gjøre det også. Så kan vi komme sammen og se hvilke ideer vi kan komme på.”

Torgeir nikket. “Okay. Takk for hjelpen, pappa,” sa han. Han begynte å gå, men så snudde han seg igjen. “Men hva med Mons?” spurte han. “Tror du at han virkelig er frelst nå?”

“Det vet jeg ikke,” sa far. “Dersom han virkelig tror på Jesus, så er han det. Jeg skal snakke med ham om det og sjekke om han virkelig forstår hvem Jesus er og at han vet om han skak til himmelen.”

Hva med deg?

Vet du om vennene dine skal til himmelen? Du tror kanskje at vennene dine skal leve lenge, og forhåpentligvis stemmer det, men du kan aldri vite det med sikkerhet. Pass på at vennene dine vet at de trenger Jesus i dag. La dem vite at du ønsker at de skal bli med deg til himmelen! (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Min munn skal fortelle om Din rettferdighet, hele dagen om dine frelsesgjerninger, for jeg vet ikke tall på dem!

Salme 71:15

Dagens nøkkelord: FORTELL VENNENE DINE OM VEIEN TIL HIMMELEN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: