12 august

Txt: 1 Peter 2:1-3

VOKSE

“Hadde jeg virkelig dette på meg?” spurte Michelle. Hun holdt opp en liten, heklet kyse. “Den er så liten!”

Mor smilte. “Ja,” sa hun. “Er det ikke fantastisk hvor liten vi har vært, og hvor mye vi har vokset?” Hun plukket opp et par baby sko. “Du hadde disse på deg da du var ett år gammel og hadde akkurat begynt å gå.” Mor gned på det myke læret. “Snart begynte du å løpe, og måtte ha større sko.”

Michelle flirte, og de fortsatte å grave gjennom boksen med minner, trakk ut forskjellige ting og snakket om hvordan de hadde blitt brukt. Michelle plukket opp en liten utklippsbok og åpnet den. “Du skrev i denne, mamma. Det står ‘Michelles tegninger fra tre til seks år gammel’.” Hun undersøkte tegningene. “Tegningene mine ble i alle fall bedre med tiden,” sa hun.

“Ja, det gjorde de,” sa mor. “Dess større du ble, dess mer lærte du om å tegne hus, trær og mennesker.” Hun plukket opp et ark.”Se. Her er en liste over spørsmål du stilte når du var i andre klasse.”

“Er det sant? Det var året jeg tok imot Jesus,” sa Michelle. Hun så på listen. “Hør på disse, mamma. ‘Er skyene laget av bomull? Finnes Gud over alt? Hvorfor måtte Jesus dø?'”

“De er alle gode spørsmål,” sa mor. “Kan du svarene nå?”

“Selvsagt,” sa Michelle. “Jeg har lært masse siden den tiden.”

Mor nikket. “Bra,” sa hun. “Du har vokset både fysisk og mentalt, og åndelig også. Det er slik det burde være.”

Michelle smilte. “Vi vokser fysisk og mentalt ved å spise mat og studere, og vi vokser åndelig gjennom ting som å lese Bibelen og gå til søndagsskole og lytte til prekenen på søndag, ikke sant?” spurte hun.

“Se tingene hjelper mye,” svarte mor. “Og ikke glem at vi ikke bare må lese, men også adlyde Guds ord.”

Michelle holdt opp utklippsboken.  “Det er akkurat som disse tegningene,” sa hun. “Dess mer jeg vokste, dess bedre tegnet jeg.  Og dess mer jeg… eh…” Hun lo. “Opps! Jeg kan ikke komme på et ordtak til hvordan jeg har vokset åndelig.”

Hva med deg?

Du har vel ikke på deg de samme klærne du hadde for noen år siden, har du vel? Og du kan løse vanskeligere problemer og gjøre det bedre i sport , ikke sant? Har du også vokset åndelig? Vet du mer om Jesus? Å lære Bibelvers, være trofast i kirken og på søndagsskolen, og studere Guds ord vil hjelpe deg å vokse åndelig.

Voks i nåde og kjennskap til vår Herre og Frelser Jesus Kristus!

2 Peter 3:18

Dagens nøkkelord: VOKS ÅNDELIG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: