10 juli

Txt: Johannes 1:1-3, Johannes åpenbaring 4:11

HELE SANNHETEN

Når frøken Svendsen ba Joakim om å gjennomgå spørsmålet fra hjemmeleksen om evolusjon, så ga han henne det svaret hun ønsket. “Det er hva tekstboken vår sier, men jeg tror ikke på det,” la han til. “Jeg tror at Gud skapte alt – slik som Bibelen sier.”

Føken Svendsen løftet øyenbrynene sine, men hun smilte. “Der er mange teorier – eller ideer – på hvordan verden ble til,” sa hun, “og jeg antar at det ikke spiller så stor rolle hvilken du tror på. Men ettersom vitenskapsmenn har tilbrakt mye tid og energi på å studere dette, så venter jeg at dere skal ha en grundig kjennskap til denne.”

“Men skapelsen er ikke bare en idé,” erlærte Joakim. “Gud sa det, og det er et faktum.”

Frøken Svendsen rynket pannen. “Som jeg sa, kan du tro hva du vil. Det er ikke så viktig,” svarte hun. “Jeg tror på evolusjon. Det er hva vitenskapsmennene tror også, og det er hva vi studerer akkurat nå.” Akkurat da ringte skoleklokken, og studentene samlet sakene sine og gikk ut.

Knut slo seg sammen med Joakim da de startet på hjemveien. “Jeg tror ikke frøken Svendsen likte hva du sa,” bemerket Knut. “Hørtes ut for meg at hun var irritert.”

“Det er mulig,” sa Joakim, “men det hun lærer er helt feil.”

“Men hvorfor sa du noe?” spurte Knut. “Er det virkelig så viktig?”

“Viktig? Selvsagt er det viktig!” utbrøt Joakim. “Dersom det første verset i Bibelen er en løgn, hvordan kan vi da tro på…”

Joakim ble avbrutt av en annen klassekamerat. “Hei, kan dere låne meg en femkrone?” spurte Bjarne. “Jeg har mistet litt av pengene mor ga meg for å kjøpe brød. Jeg skal betale det tilbake i morgen.”

“Selvsagt vil du det,” sa Knut. “Akkurat som tildligere når du har betalt tilbake de andre pengene du har lånt av meg, ikke sant? Glem det!” Uten å si et ord til skulte Bjarne på ham og forsvant.

Joakim snudde seg mot Knut. “Der har du det! Fordi Bjarne har løyet til deg tidligere, så tror du ikke på ham nå,” sa Joakim. “Og dersom Gud løy i det første verset i Bibelen – og i de andre versene om skapelsen – hvorfor ville vi da tro på noe av det Han sier?”

“Vel… eh… du har et poeng der,” innrømmet Knut. “Jeg antar at det er viktig at Gud skapte alt sammen.”

Hva med deg?

Tror du at alt ble skapt av Gud? Selv om noen vitenskapsmenn tror på evolusjon, så tror mange andre på skapelsen av Gud. Til og med vanlig fornuft kan fortelle deg at skapelsen er lettere å tro på enn evolusjon. Gud sier at verden og alt i den ble skapt av Ham. Det første kapittelet av 1 Mosebok beskriver skapelsen, og hele veien igjennom Bibelen er det vers som peker tilbake til skapelsen. Guds ord er sant vedrørende skapelsen og alt det andre Han sier.

I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden

1 Mosebok 1:1

Dagens nøkkelord: GUD SKAPTE ALT

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: