3 november

Txt: Romerne 14:10-12

FØR ELLER SENERE (fortsetter)

Da Didrik kom inn i hytten hans etter kveldsmaten, så fant han Vidar der, og han holdt på å pakke kofferten. “Hei Vidar, hva er det du gjør?” ville han vite.

Vidar virvlet rundt. “Hva ser det ut som jeg gjør? Jeg drar min vei. Pappa vil hente meg dersom jeg ringer ham.”

“Men hvorfor det?” spurte Didrik.

“Som om du ikke vet det!” snappet Vidar. “Alle sammen tror at det var jeg som tok den hesten på ridetur i kveld, så jeg kan likevel dra. Ingen vil ha meg her.”

“Men dersom du drar nå, vil det se ut som om du er skyldig,” sa Didrik.

“Hva så?” bjeffet Vidar. “Jeg har allerede blitt dømt av dere alle. Kom deg ut av veien!”

Didrik skyndte seg fra hytten, og snart kalte herr Carlsen guttene sammen. “Jeg vet hvem som er den skyldige,” sa han, “og han er klar til å tilstå overfor dere alle.”

Da herr Carlsen satt ned, reiste Didrik seg langsomt. “Jeg beklager så mye, men jeg er den skyldige,” sa han.

“Ikke deg!” utbrøt Vidar vantro. “Du dekker til for noen.”

“Nei, det var jeg som gjorde det,” tilstod Didrik. “Jeg hadde ikke trodd jeg ville bli oppdaget. Jeg bare tok Vidars hest fordi den var roligere – ikke for å kaste mistanke på ham. Jeg beklager så myen Vidar.”

“Å, det er okay,” mumlet Vidar. “Men jeg jeg kan ikke tro at du gjorde det, Didrik. Du er alltid så snill.”

“Nei, det er jeg ikke,” sa Didrik bestemt. “Og jeg ønsker å fortelle deg at jeg ikke var en kristn heller. Hele livet mitt har jeg visst hvordan en kristen skulle leve, og jeg har latet som om jeg var en. Men jeg har ikke bedt Jesus å frelse meg til i ettermiddag. Dersom du later som om du er en kristen slik som jeg gjord, så håper jeg du vil ta imot Jesus nå.”

“Tusen takk for at u fortalte oss dette, Didrik,” sa herr Carlsen. “Gutter, en dag må vi gjøre opp for oss fremfor Gud. Ingenting vil være skjult. Før eller senere må vi innrømme syndene våre. Dersom vi bekjenner syndene våre og tat imot Jesus her på jorden, så vil vi få evig liv. Men de som ikke gjør det, vil bli fordømt til helvete for all evighet av Gud. Valget er deres. Hva vil dere gjøre?”

Hva med deg?

Later du som om du er en kristen? Har du virkelig bekjent syndene dine? Har du tatt mot Jesus som din Frelser? Ikke vent til “senere”. På dommedag vil det være for sent å ta imot Jesus. (Se “Kristen på “1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Hva hjelp har den gudløse, når Gud avskjærer hans liv, når Han tar hans sjel fra ham?

Job 27:8

Dagens nøkkelord: IKKE BARE “LAT SOM”

Advertisement
%d bloggers like this: