30 januar

Txt: 1 Johannes 5:1, 9-13

FEILE MERKELAPPER

Katrines søndagsskoleklasse hadde pysjparty hos søndagsskole læreren. “Sov godt,” sa fru Gundersen, “og husk å ta med Bibelen til frokost i morgen tidlig. Vi skal starte dagen med litt åndelig mat!”

Alle jentene så trett ut da de samlet seg i spisestuen neste morgen. “Vi skal ha en kort andakt,” sa fru Gundersen, ” så skal vi ha frokost. Vi skal ha egg og bacon, frokostblandinger og boller – et ganske variert utvalg denne morgenen.” Hun pekte på noe som allerede lå på bordet. “Og vær så snill å forsøke mitt eget hjemmelagde jordbærsyltetøy!” la hun til mens hun holdt opp et stort glass.

“Syltetøy?” ropte Katrine. “Det der er sylteagurker!”

“Sylteagurker?” Fru Gundersen så overrasket ut. Hun overså de grønne agurkene inne i glasset og pekte på merkelappen “Her står det ‘jordbærsyltetøy’.”

“Det er hva merkelappen sier,” sa Isabell seg enig, “men der er sylteagurker i glasset, ikke jordbærsyltetøy!”

Fru Gundersen smilte. “Selvsagt har du rett,” sa hun. Hun så på jentene rundt bordet. “Jeg håper at ingen av dere er slik som dette glasset – har feil merkelapp på. De fleste av dere har en merkelapp på dere hvor det står ‘kristen’. På mange måter lever dere som en kristen, og det er vel og bra. Men akkurat som et glass med jordbærsyltetøy må ha syltetøy på innsiden, så må en kristen ha Kristus.”

Fru Gundersen tok opp Bibelen sin og leste noen bibelvers (se ovenfor). Så snakket fru Gudersen igjen. “Disse versene forteller oss at dersom vi ikke har Sønnen, Jesus Kristus, så har vi ikke livet. Vi kan ikke se innsiden av hverandre, men Gud kan. Ser Han Kristus i deg?” Hun ventet et øyeblikk. “Dere skal gå hjem like etter frokosten., men dersom noen her har en feil merkelapp på seg, så vær så snill å snakk med meg før dere drar. Jeg vil gjerne hjelpe dere slik at det som står på innsiden er det samme som står på utsiden.”

Hva med deg?

Kaller du deg en kristen? Å si at du er en kristen betyr ikke nødvendigvis at du er en. For å være en kristen, må du tro på Jesus Kristus, Guds Sønn. Tro at Han døde for deg, at Han stod opp fra graven, og at Han vil tilgi syndene dine. Be Ham om å gi deg evig liv. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Den som har Sønnen, har livet. Den som ikke har Sønnen, har ikke livet

1 Johannes 5:12

Dagens nøkkelord: KRISTNE MÅ HA KRISTUS

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: