9 september

Txt: 1 Mosebok 4:3-7

ET FAMILIEMEDLEM

BANG! BANG! Thuan krøp sammen mens eksplosjoner fikk barnehjemmet til å vugge. Foreldrene hennes var blitt drept for flere år siden, og nå hadde krigen funnet henne igjen. Plutselig kom flere utenlandske soldater løpende inn i bygningen. En av dem grep fatt i Thuan og bar henne med seg til et ventende helikopter. Mens han løp, landet noe – en granat – på bakken nær dem. Soldaten skubbet Thuan vekk og slengte seg oppå granaten for å absorbere eksplosjonen. Etter det var alt uklart. Soldater løp rundt omkring som i en tåkedis. Et helikopter fraktet henne i en humpete flytur, de landet i en by full av mennesker, og omsider, fremdeles i en tåkeliknende tilstand, ankom Tuan til et nytt, men stille barnehjem.

Mange måneder ble Thuan adoptert av en familie i et land langt borte. Selv om hun var en fremmed i et fremmed land, så behandlet herr og fru Jørgensen, som hun nå kjente som “mor” og “far”, med en skånsom vennlighet som overvant frykten hennes. De tok henne til kirken og søndagsskolen og lærte henne om Jesus. “Mor,” sa hun en dag. “Søndagsskolelæreren min sier at når en synder ber Jesus om tilgivelse, så adopterer Gud ham inn i familien Hans. Hvorfor vil Gud gjøre det?”

Mor så tankefult på Thuan. “La meg fortelle deg en historie, Thuan,” sa hun til slutt. “For mange år siden ga Gud oss en sønn som vi ga navnet Mads, og vi elsket ham høyt. Mads vokste opp til en fin ung mann, og når når han ble innkalt til militæret, dro han uten å protestere. Han ble sendt til et land langt vekke, og der ble han drept mens han forsøkte å å redde livet til en liten jente.” Mor tok en liten pause, så gikk hun bort til et skrivebord og trakk frem et bilde. “Dette er Mads,” sa hun.

Thuan betraktet bildet. Plutselig forstod hun. “Det var meg han reddet, ikke sant?”

Mor nikket og ga henne en stor klem. “En Røde Kors arbeider ga oss navnet ditt, og vi klarte å spore deg opp. Siden sønnen vår døde for å holde deg i live, så syntes vi at du var den viktigste personen i hele verden, og vi ville at du skulle være en del av vår familie,” sa hun. “Vi elsker deg med hele vårt hjerte. Slik er det med Gud også. Hans Sønn døde for å redde deg fra syndene dine, og nå ønsker Gud at du skal bli med i Hans familie. Han ønsker å ta deg med til himmelen en dag og bo hos Ham. Har du lyst til å bli en del av Guds familie?” Thuan nikket med et tårevått smil.

Hva med deg?

Er du en del av Guds åndelige familie? Han elsket deg nok til å sende sin egen Sønn for å dø for syndene dine. Han ønsker å gjøre deg til Hans barn – å adoptere deg inn i familien Hans. Det gjør Han når du innrømmer at du trenger å bli frelst og tar imot Jesus og det Han har gjort for deg. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Alle er dere jo Guds barn ved troen på Jesus Kristus

Galaterne 3:26

Dagens nøkkelord: VÆR GUDS BARN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: