16 oktober

Txt: Kolosserne 3:1-10, 1 Peter 1:13-16

IKKE BOSS

“Alex, hvilken t-skjorte er det du har på deg?” spurte mor mens hun skar opp brokkoli til frysing. “Hvor fikk du den?”

“Denne t-skjorten?” Alex kikket på emblemet til rockebandet på brystet. “Den tilhørte Walter. Onkelen hans ga ham en helt lik til fødselsdagen hans, og Walter ville ikke ha to like t-skjorter, så han ga meg denne.”

“Hvem er det du forsøker å likne?” spurte mor. “Dersom du vil likne verden, så har du lykkes. Alex, du er en kristen – skulle ikke det påvirke måten du kler deg på?”

“Denne er ikke så gale,” svarte Alex. “Alle barna har på seg t-skjorter som denne.”

“Du vet at jeg ikke har noe imot de siste klesmotene så lenge de er akseptable,” minnet mor ham på, “men slik jeg ser det, så har du nå på deg en t-skjorte som støtter et band som fremmer narkotika og umoral. Det er ikke akseptabelt. Gå nå og ta ut bosset, så kan du gå og skifte t-skorte.”

Alex skulte mens han tok bossbøttene til fortauskanten. Da han kom inn i huset igjen, stod moren hans ved vinduet. “Hvorfor har vi to bossbøtter denne uken istedenfor en?” spurte hun.

“Ikke ve jeg,” sa Alex. “De stod der begge to, så jeg tok dem begge.”

Mor gikk ut, og Alex fulgte etter. “Å nei!” utbrøt mor da hun kikket inn i en av bøttene. “Denne er fylt med grønnsaker fra hagen. Far bestemte seg for å oppbevare dem der til jeg hadde tid til å fryse dem. Det hadde jeg rent glemt.”

“Bra du la merke til den ekstra søppelbøtten før bossbilen kom,” lo Alex. “Ellers ville alle de gode grønnsakene ha blitt kastet.”

“Det er sikkert,” sa mor. “Vet du hva? De er gode grønnsaker, men du trodde de var søppel fordi de ble oppbevart i en søppelbøtte. På samme måte så kan det være vanskelig å se at du er en kristen når du har verdens søppel på klærne dine.”

Da Alex satte grønnsakene tilbake i garasjen, tenkte han på hva mor hadde sagt. Da han så ned på t-skjorten sin visste han hun hadde rett, og han løp opp på rommet for å skifte.

Hva med deg?

Unngår du å bruke upassende klær, som t-skjorter med grove vitser eller klær som er for avslørende? Måten du kler deg på gir et inntrykk. Klærne du har på deg kan være en indikasjon på hva du tror i hjertet ditt. Ikke la det du kler deg med virke imot at du vil peke vei mot Jesus.

Hold dere borte fra all slags ondt

1 Tessalonikerbrev 5:22

Dagens nøkkelord: KLE DEG ORDENTLIG

Advertisement
%d bloggers like this: