Del 6: Ny lava kuppel med gamle radiometriske datoer

Når vulkanen først brøt ut, ble de øverste 395 m av toppen på Mount St. Helens blåst av og skled ned bakkene, noe som dannet et enormt hesteskoformet krater. Innen noen få dager tillot frigjøringen av oppdemmet press lava å flyte ut av ventilen slik at en kuppel begynte å danne seg og hardne.

Fire ganger i de følgende månedene ødela flere utbrudd hver eneste nydannede lava kuppel. Densjette kuppelen ble dannet i de 6 årene mellom 18 oktober 1980 og 26 oktober 1986. 17 lava flommer som bestor av over 74 millioner m3 lava bygde denne nye kuppelen som tronet 350 m opp i luften.

I juni 1992 ble en stor prøve samlet inn fra overflaten av den siste lava flommen, antakelig fra 1986. Prøver ble sendt til laboratoriet i 1996 for å bli radiometrisk datert med potassium-argon metoden. Denne metoden måler mengden argon atomer som antakeligvis er formet fra det radioaktive forfallet av potassium atomer i lavaen etter at den er kjølt ned. Steinen var ikke 10 år gammel en gang, men potassium-argon “klokken” daterte steinen til 350.000 år gammel, og mineralene inni den ble datert opp til 2,4 millioner år gammel.

Leksjon om katastrofer

Disse resultatene stemmer overens med mange rapporter i litteraturen om flere andre lava prøver fra hele verden som har på liknende måte gitt feilaktige potassium-argon datoer. Dette demonstrerer uten tvil at de radioaktive daterings metodene er full av vanskeligheter som gjør dem upålitelige.

Anvendelse til skapelsesmodellen: Radiometrisk datering er basert på ubeviste antakelser om usette forhold inne i jorden

Dersom antakelsene er feilaktige, så kan de frembringe feilaktige datoer. Så når vi ser gamle datoer som motsier den bibelske tidsrammen, så kan vi være sikker på a de er basert på feile antakelser og trenger å bli radikalt justert.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: