24 februar

Txt: Matteus 18:21-35

EN REN DRAKT

David samlet inn de skitne klærne hans i kleskurven og bar dem ned til vaskerommet hvor moren helte opp vaskepulver i vaskemaskinen. “Fotballdrakten min er her, mamma!” sa han. “Den ble ganske skitten siste kampen.” David lo og la til “Men det var verdt det! Vi vant kampen! Men nå trnger jeg den til kampen i morgen!”

Mor smilte. “Det er ikke noe problem,” sa hun. “Den skal være klar!”

Etter kampen neste dag kom David inn i bilen med et surt uttrykk i ansiktet og smalt døren igjen. “Hei, David! Hvorfor er du så sinna?” spurte mor.

“Pappa lovet han skulle komme og se meg spille denne gangen,” mumlet David mens han kastet leggbeskytterne på gulvet. “Han lovet! Han har ikke kommet til en eneste kamp etter skilsmissen. Det er urettferdig!”

Mor sukket. “Kjære deg. Jeg vet det er vanskelig å tilgi din far,” sa hun. “Det er vanskelig for meg å tilgi også, men jeg forsøker å huske på det bibelverset hvor det står at vi skal tilgi sytti ganger syv ganger. Det er masse tilgivelse.”

“Jeg er sikker på at jeg har tilgitt ham så mange ganger allerede!” sa David surt.

“Jeg vet det virker slik, David,” sa mor lavt, “men det verset snakker ikke om et bestemt nummer. Det betyr at vi skulle tilgi hver eneste gang vi har blitt behandlet galt.” Etter en liten pause fortsatte mor. “Det er… vel, som fotballdrakten din. Jeg vasket den for deg i går, og nå er den skitten igjen.”

“Jeg blir alltid skitten når jeg spiller fotball,” mumlet David. “Hva har det med pappa å gjøre?”

“Selv om jeg vet at du kommer til å bli skitten igjen, få fortsetter jeg å vaske den, ikke sant?” spurte mor. “Jeg vasker den hver gang den trenger å vaskes. Slik er det med tilgivelse også.”

David sukket. “Jeg… jeg tror jeg forstår det,” sa han. “Jeg antar det betyr at jeg må fortsette å tilgi pappa selv om det gjør vondt.”

Mor nikket. “Det er aldri lett,” sa hun, “men Gud velsigner og trøster når vi gir Ham ære ved å adlyde Hans lover og tilgir akkurat som Han gjør.”

Hva med deg?

Har du funnet det vanskelig å tilgi noen som har gjort noe galt mot deg? Det er helt naturlig. Selv om det er vanskelig å tilgi de som har såret oss, så ønsker Jesus at vi gjør det likevel. Dersom du er en kristen, vil Gud gi deg mot og styrke til å adlyde Hans bud om tilgivelse.

Slik som Kristus tilga dere, slik skal også dere gjøre

Kolosserne 3:13

Dagens nøkkelord: TILGI ANDRE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: