Dag 5: Over skyene

Les 5 Mosebok 32:1-12

Han blir ikke trett og ikke sliten, ingen kan utforske hans forstand. Han gir den trette kraft, og den som ikke har krefter, gir han stor styrke.

Jesaja 40:28-29

En venn som har en kontorjobb tilbrakte helgen med å sette opp et gjerde for å lage en trygg lekeplass for sine to små barn. Mandag morgen kunne han knapt rulle ut av sengen. “Jeg vet hva det betyr å være dødstrøtt,” betrodde han senere den dagen.

Tenk på en gang da ordet utkjørt fikk en helt ny mening for deg. Så kan du lese om igjen ordene fra Jesaja ovenfor. Selv om livet ofte tapper deg for krefter og gjør oss helt utkjørt, så trenger vi aldri å kjempe i vår egen kraft. Den store predikanten Charles Spurgeon skrev en gang:

Å be er å klatre opp på ørnens vinger over skyene og komme inn i den klare himmelen hvor Gud bor… og komme inn… i et uuttømmelig forrådshus.

“Orden og argumenter i bønn”

Moses, som skrev flere århundrer før Jesaja (og årtusener før Spurgeon), hadde det samme bildet i tankene, bildet om vår Herre som kilden til uendelig lidenskap og styrke:

Herren fant ham i ørkenlandet, i den øde og hylende ørkenen.
Han vernet ham, tok hånd om ham og voktet ham som sin øyensten.

 Lik en ørn som får ungene til å fly fra redet og svever over dem,
slik bredte han ut sine vinger, tok ham og bar ham på vingene.

Herren alene førte ham, ingen fremmed gud var hos ham.”

5 Mosebok 32:10-12

Uendelig stamina. Uendelig visdom. Ufattelig styrke. Og utømmelig lidenskap for sine barn. Disse frasene beskriver den Gud som Skriftene oppfordrer oss til å kalle min Gud, min Far, min Frelser. Enda mer overraskende er det at Han deler sin stamina, visdom og styrke med oss med stor lidenskap! Han gir oss disse tingene helt gratis, bærer oss opp på vingene Hans, sørger for oss, pakker oss inn med lidenskapen sin.

TENK PÅ: Hvilke av ordene fra 5 Mosebok 32:10-12 eller Jesaja 40:28-29 finner jeg mest betydningsfulle akkurat nå?

BØNN: Min Frelser, min Gud… her er en situasjon som har fått meg helt utkjørt… Jeg ser i andaktene her at du kan hjelpe… og du vil hjelpe… Tusen takk! Hjelp meg nå å sveve over forvirringens skyer mens jeg ber deg…


 

Advertisement
%d bloggers like this: