10 januar

Txt: 3 Mosebok 5:15-16, 6:4-5, Lukas 19:1-10

TILGIVELSE PLUSS…

“Vær så snill, tilgi meg Gud,” ba Anders en natt før han skulle legge seg. “Jeg mente ikke å løpe på fru Andersen i ettermiddag. Jeg… jeg skulle vel ikke ha løpt over plenen hennes, og jeg… jeg skal aldri gjøre det igjen. Vær så snill å tilgi meg for å ha ødelagt rosebusken hennes også. Takk! Amen!” Han hoppet opp i sengen, klar til å bli pakket inn.

Anders sin mor kysset ham og dekket han med dynen. “Anders?” sa hun. “Du har ikke sagt noe til meg om fru Andersens gjerde. Hva skjedde?”

Anders rynket på nesen. “Er jeg nødt til å fortelle deg?” spurte han. “Jeg har allerede bedt Gud om tilgivelse.”

“Gud har tilgitt deg,” forsikret moren ham, “Og du må ikke fortelle meg hva som skjedde dersom du ikke vil. Men jeg kan kanskje hjelpe deg med å gjøre det godt igjen dersom du forteller hva som skjedde.”

“Gjøre det godt igjen? Hva mener du?” Anders var forvirret.

“Bibelen lærer oss at dersom synden vår skader noen andre utenom oss selv, så må vi gjøre ting rett igjen med den personen også,” forklarte moren. “Gud tilgir oss dersom vi virkelig angrer på det vi har gjort, men vi er fremdeles ansvarlig for å gjøre hva vi kan for å rette opp situasjonen. Kanskje du trenger å gå til fru Andersen og be om unnskyldning.”

Anders var stille en stund. “Jeg… jeg går ut ifra det,” tilstod han til slutt.

“Hun så ikke at jeg ødela gjerdet eller rosebusken, men…” Anders nølte. “Må jeg tilby å betale for det med pengene fra banken min?”

“Hva tror du?” spurte moren ømt.

“Jo, jeg tror det!” sukket Anders.

Moren nikket. “Når du ber Gud om tilgivelse for synden din, så er det handlingene dine som viser at du virkelig angrer,” sa hun. “Jeg er virkelig glad for at du er villig til å gjøre opp for deg med fru Andersen. Jeg er sikker på at det vil få deg til å føle deg bedre også.”

Hva med deg?

Har du gjort noe som har såret andre? I Gamle Testamentet måtte en ofre et dyr på et alter, og situasjonen måtte ordnes opp i. Jesus ga det perfekte offeret for synd, så nå slipper vi å gjøre det lengre, men vi må fremdeles gjøre opp for oss. Dersom du har gjort noe galt mot noen – selv om det ikke var med vilje – så må du gjøre det du kan for å ordne opp i det.

Han skal gi erstatning for den synd han har gjort.

3 Mosebok 5:16

Dagens nøkkelord: GJØR OPP FOR DEG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: