25 mars: Døden er ikke vår fiende

“Vi vil at dere skal vite, søsken, hva som skjer med dem som er sovnet inn. Dere skal jo ikke sørge som de andre, de som er uten håp.”

1 Tessalonikerbrev 4:13

Selv hvor tragisk og trist døden er, så trenger ikke de som tror på Kristus å overgi håpet og gleden deres midt i sorgen.

Paulus første hint om at døden ikke er slutten, er at han bruker ordet “sovnet” for å beskrive dem som har vandret hen. Søvn er ikke noe å frykte: det er hvile, og det er midlertidig. Og etter sin Frelsers eksempel kaller Paulus oss til å innsedødens sanne natur.

På grunn av Jesu Kristi oppstandelse er ikke døden lengre den største fienden til Guds fok. Den er nå en god venn, fordi den leder oss inn i Guds nærvær for alltid. Som salmedikteren minner oss om:

“Det er ikke døden å dø, Å forlate denne veien, Og midt mellom broderskapet i høyden, Være hjemme hos Gud.”

Den so mda sørger håpløst ved døden av en av sie kjære, impliserer Paulus, er ikie realistisk, men ignorant. han eller hun er uvitende (eller glemsom) over Guds godhet og trofasthet og kraft. Våkn opp til det fajktum at dine kjære bare sover!

Er du uvitende over denne sannheten selv? Så legg disse ordene på hjertet — Jesus Kristus har totalt besieret døden, og Hna vil snarthnete alle oss opp til seg selv.


 

 

Advertisement
%d bloggers like this: