24 juni: Gudfryktige liv

“Når alt skal gå i oppløsning på denne måten, hvor hellig og gudfryktig bør dere ikke da leve”

2 Peter 3:11

Den sikre og kommende slutten på dette livet, og denne jorden, burde være for oss som et varselskilt langs veien. Når vi ser et “blindvei” skilt, så vet vi det er der for at vi skal forandre vår nåværende kurs og gjøre forandringer i henhold til advarselen.

På samme måte, sier Peter, vil å vite på forhånd at denne verden vil snart og definitivt opphøre burde få oss til å tenke over kursen i livene våre. Burde ikke vi ha andre ambisjoner, handlinger og følelser enn dem som later som om verden vil vare i all evighet? Burde ikke den begrensede tidsrammen til jordens skatter få oss til å søke etter de ikke brennbare rikdommene i himmelen?

Burde ikke helligdommen og den konsumerende ilden fra vår Gud fylle hjertene våre med et ønske for renhet og gudfryktig lidenskap? Burde ikke råttenheten av denne verden snu magene våre fra innsiden ut og vende oss mot Kristi perfeksjon?

Når du ser (har du sett det ved tro?) at alle disse tingene vil oppløse seg som røyk i løse luften, hvilken type person burde du da være?


 

Advertisement
%d bloggers like this: